Han började redan för 20 år sedan när han köpte sin första ljusslinga. Sedan dess har intresset för julbelysningsinstallationer bara utvecklats för Bo Larssen, 67.
– Det kan tyckas lite töntigt med jul och så, men jag tycker det är roligt. Det är ju den här tiden på året och man längtar efter att göra någonting som man blir glad av, och man blir ju glad av att se alla glada tomtar och julbelysningen.
Det var först 2013 som det verkligen tog fart med led-lampans intåg. För Bo blev det billigare och enklare att orkestrera alla lampor och ljusslingor, men han saknar det varma skenet från de gamla lamporna.
– Jag har några få saker från den här tiden för led-lamporna. Det är ett helt annat sken i de här gamla lamporna, led-lamporna har inte den där lystern, även om de är fina.
Han berättar att han fått frågor om han importerat belysningen från USA, där den här typen av massiva julbelysningar är desto vanligare, men svaret är nej.
I stället kommer det mesta från svenska lågprisbutiker.

Klimatkompenserar för elen
Sedan ett par år tillbaka klimatkompenserar han också för julbelysningen genom att stänga av elen i delar av sitt hem.
– Jag förstod att det stack i ögonen på folk som tycker att man slösar med energin. Så jag tänkte: ”vad kan jag göra då?”, eftersom jag bor ensam i huset så behöver jag inte alla rum, så nu har jag stängt av elen i två rum i huset, garaget och verandan. Det är väl åtta grader i de här rummen.
Sedan han drog i gång på riktigt har han inte fått några klagomål från grannarna. Tvärtom har den återkoppling han fått bara varit positiv.
– Förra året så la jag ett brev i alla brevlådor på gatan och frågade om de tyckte det var jobbigt eller så, de fick vara anonyma, men det var ingen som klagade. En del kom förbi och pratade med mig och andra mejlade och skrev att de tyckte om det och att jag skulle fortsätta.
Tar emot önskelistor från barn
Ljussättningen tar flera veckor att sätta upp, men hans arbete tar inte slut när allt lyser som det ska. Veckorna fram till julafton består till stor del av att svara på brev från grannskapets barn.
– Tomten bor i mitt garage och jag har en brevlåda till tomten där barnen lägger önskelistor. Jag har fullt sjå med att försöka svara på dem nu, men jag börjar bli rädd för att det blir för många och att jag inte hinner svara. En del återkommer varje år, och det är roligt, säger han.