John Houdi tillsammans med hustrun Jeanette. Foto: Robert EklundJohn Houdi tillsammans med hustrun Jeanette. Foto: Robert Eklund
John Houdi tillsammans med hustrun Jeanette. Foto: Robert Eklund
Artisten och magikern John Houdi, 49, med fru och två döttrar, var ytterst nära att i hög fart köra av vägen sedan någon kastat ut svarta föremål på E4. Foto: PrivatArtisten och magikern John Houdi, 49, med fru och två döttrar, var ytterst nära att i hög fart köra av vägen sedan någon kastat ut svarta föremål på E4. Foto: Privat
Artisten och magikern John Houdi, 49, med fru och två döttrar, var ytterst nära att i hög fart köra av vägen sedan någon kastat ut svarta föremål på E4. Foto: Privat

Magiker nära krasch – låg svart föremål på E4

Publicerad

Artisten och magikern John Houdi, 49, med fru och två döttrar var ytterst nära att i hög fart köra av vägen sedan någon kastat ut svarta föremål på E4.

– Jag såg något svart, sedan small det, döttrarna skrek och jag hade fullt jobb med att hålla bilen på vägen, säger en skakad John Houdi till Expressen.

Det är inte första gången som någon kastar ut föremål på E4 vid infarten till Sollentuna, norr om Stockholm.

John Houdi, hustrun Jeanette och de två döttrarna hade varit på biopremiär i Stockholm. De satte sig i bilen för att köra hem till Östervåla i Uppland.

– Det hade börjat mörkna, det gick i cirka 110 kilometer i timmen och plötsligt såg jag några svarta föremål på vägen. Jag hann inte tänka så mycket på det förrän det small.

– Bilen började kränga häftigt och jag hade fullt jobb med att hålla den på vägen. Det var riktigt otäckt – jag hade lika gärna kunnat köra på någon, säger han.

Däcken exploderade

Både höger framdäck och höger bakdäck exploderade.

– Jag lyckades bromsa in och styra bilen av vägen utan att någon kom till skada. Men vi var mycket omtumlade, säger John Houdi.

Familjen fick hjälp av en taxichaufför.

– Han berättade att en liknande olycka hade hänt honom också på precis samma ställe och att det händer lite då och då att vassa föremål ligger på E4 just vid Infra city, säger John Houdi.

Patrik Hamrén, stationsbefäl vid Norrortspolisen, säger:

– Jag har ingen kännedom om att det skulle ha hänt liknande händelser tidigare, men det kan förstås ha hänt ändå.

John Houdi gjorde ingen polisanmälan.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag