Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Magdalena Streijffert avgår som ordförande för s-studentförbundet

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Magdalena Streijffert har avgått som ordförande för socialdemokratiska studentförbundet efter kvittoskandalen. Kajsa Borgnäs, 24, är vald som ersättare. 

- Jag fortsätter med riksdagsarbetet. Vi får se vad väljarna tycker, säger Streijffert.

På lördagseftermiddagen har socialdemokratiska studentförbundet valt Kajsa Borgnäs till ny ordförande.

 Magdalena Streijffert har avgått.

 - Jag har varit förbundssekreterare i två år och sen ordförande i två år. Man brukar sitta ett eller två år så jag har suttit väldigt lång tid, säger Streijffert till Expressen.se, som avslöjade att s-studenternas förbundstopp fått tung kritik i den senaste revisionsrapporten där det visade sig att 150 000 kronor fattades. Pengar som spenderats med betalkort utan att några kvitton lämnats in. Transaktionerna stod framför allt Magdalena Streijffert och förbundssekreteraren Axel Björneke för.

 ”Redovisningen följer inte alltid god redovisningssed. Jag bedömer att det egna kapitalet inte är rättvisande till ett belopp på 150 tkr. Årets resultat avviker från budget då förskotten ej redovisats i rimlig tid”, skrev auktoriserade revisorn Helena Korhonen i rapporten. 


"Skönt med ledig tid"

 Magdalena Streijffert säger på lördagen till Expressen.se efter sin avgång:

 - Det ska bli skönt med lite ledig tid. Nån ledig helg ibland. Det är mer det än de skriverier som varit.

 - Jag ska inte låta det förstöra allt det jag gjort för studentförbundet.

 Kajsa Borgnäs, 24, som studerar statsvetenskap i Uppsala tar över efter Streijffert som ger den nya ordföranden ett gott råd via Expressen.se:

 - Älska det du gör. Men se till att ha något vid sidan om. Ta hand om dina vänner. Är det något som händer finns de alltid där. Det är de som tar hand om dig när det händer något.

 Kajsa Borgnäs säger till Expressen.se om att vara ny ordförande för socialdemokratiska studentförbundet:

 - Det känns jättebra. Vi är ett välmående förbund.

Hur ser du på den skandal som varit?

 - Vi ska förbättra rutinerna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.