Magdalena Streijffert avgår som ordförande för s-studentförbundet

Publicerad
Magdalena Streijffert har avgått som ordförande för socialdemokratiska studentförbundet efter kvittoskandalen. Kajsa Borgnäs, 24, är vald som ersättare.
- Jag fortsätter med riksdagsarbetet. Vi får se vad väljarna tycker, säger Streijffert.
På lördagseftermiddagen har socialdemokratiska studentförbundet valt Kajsa Borgnäs till ny ordförande.
Magdalena Streijffert har avgått.
- Jag har varit förbundssekreterare i två år och sen ordförande i två år. Man brukar sitta ett eller två år så jag har suttit väldigt lång tid, säger Streijffert till Expressen.se, som avslöjade att s-studenternas förbundstopp fått tung kritik i den senaste revisionsrapporten där det visade sig att 150 000 kronor fattades. Pengar som spenderats med betalkort utan att några kvitton lämnats in. Transaktionerna stod framför allt Magdalena Streijffert och förbundssekreteraren Axel Björneke för.
”Redovisningen följer inte alltid god redovisningssed. Jag bedömer att det egna kapitalet inte är rättvisande till ett belopp på 150 tkr. Årets resultat avviker från budget då förskotten ej redovisats i rimlig tid”, skrev auktoriserade revisorn Helena Korhonen i rapporten.


"Skönt med ledig tid"

Magdalena Streijffert säger på lördagen till Expressen.se efter sin avgång:
- Det ska bli skönt med lite ledig tid. Nån ledig helg ibland. Det är mer det än de skriverier som varit.
- Jag ska inte låta det förstöra allt det jag gjort för studentförbundet.
Kajsa Borgnäs, 24, som studerar statsvetenskap i Uppsala tar över efter Streijffert som ger den nya ordföranden ett gott råd via Expressen.se:
- Älska det du gör. Men se till att ha något vid sidan om. Ta hand om dina vänner. Är det något som händer finns de alltid där. Det är de som tar hand om dig när det händer något.
Kajsa Borgnäs säger till Expressen.se om att vara ny ordförande för socialdemokratiska studentförbundet:
- Det känns jättebra. Vi är ett välmående förbund.
Hur ser du på den skandal som varit?
- Vi ska förbättra rutinerna.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag