Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Alla 26 partidistrikt har nominerat Magdalena Andersson

Foto: ROBIN EK / TT / TT NYHETSBYRÅN

Finansminister Magdalena Andersson (S) kan inte få ett större stöd om hon väljer att bli Socialdemokraternas nya partiledare efter partikongressen i november.

Samtliga 26 partidistrikt har nominerat henne till posten.

I slutet av sitt sommartal den 22 augusti meddelade statsminister Stefan Löfven (S) att han avgår som partiordförande för Socialdemokraterna i samband med höstens partikongress.

Sedan dess har landets 26 partidistrikt en efter en nominerat Andersson till hans efterträdare.

På måndagskvällen meddelade Blekinge partidistrikt att det i ”stor enighet” bestämt sig för Andersson.

– Vi har haft en bred process i distriktet där alla arbetarkommuner fört diskussioner med sina medlemmar. Diskussionerna har mynnat ut i att vi tycker att Magdalena Andersson är en väldigt kunnig och kompetent kandidat till att vara partiordförande, säger distriktets förste ombudsman Jörgen Englin.

Även Gotland gick ut med att distriktet enhälligt beslutat att nominera Andersson.

– Magda har under sin tid som ekonomiskpolitisk talesperson och finansminister på ett utmärkt sätt visat att hon har kapacitet för uppdraget, säger distriktets ordförande Ulla Pettersson.

– Vi tycker också att hon visat, kanske främst internt, att hon har en ideologisk kompass som vi gillar, tillägger Pettersson.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.