Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Magdalena Andersson orolig över brexit

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Finansminister Magdalena Andersson är oroad över en eventuell brexit.

Det berättar hon i en intervju med Dagens industri. 

– Det är inte osannolikt att vi får se en del turbulens på de finansiella marknaderna, säger finansministern om konsekvenserna av ett eventuellt utträde.

Finansminister Magdalena Andersson (S) är orolig över att Storbritannien – ett av EU:s viktigaste länder – kan vara på väg att lämna unionen. Andersson berättar att hon är nervös över att landet som är en av Sveriges viktigaste allierade i EU, kan lämna.

– Ja, självklart. Det har blivit jämnare och de senaste opinionsundersökningarna har visat ett övertag för att lämna, säger Magdalena Andersson till Dagens industri.

LÄS MER: Politikernas oro över brexit

På tisdagen publicerade The Times en färsk opinionsundersökning, där Brexit-anhängarna uppgick till 46 procent. De som vill att Storbritannien ska stanna utgjorde endast 39 procent. 11 procent var fortfarande osäkra och fyra procent uppgav att de skulle avstå från att rösta.

Magdalena Andersson: "Påverkas på ett negativt sätt"

Om britterna röstar för ett utträde, inleds en process som lär ta flera år och som är förknippad med osäkerhet.

– Det är inte osannolikt att vi får se en del turbulens på de finansiella marknaderna direkt efteråt, säger Magdalena Andersson till Dagens industri.

Magdalena Andersson tror liksom en rad andra politiker att ett brittiskt EU-utträde kan försvaga Sverige och de EU-länder som inte har euron som valuta.

– Möjligheten att driva en aktiv EU-politik om man inte är med i euron riskerar att påverkas på ett negativt sätt, så är det, säger hon till Dagens industri.

"Nejsidan är otydlig"

Finansministern ser avtalet som förhandlas fram med Storbritannien om det blir en brexit som avgörande även för Sverige.

– Men nejsidan är väldigt otydlig med vad den menar med ett nej, vad som är nästa steg och vart man vill föra Storbritannien, säger Magdalena Andersson till Dagens industri.

Finansministern uppger att Sverige kommer att arbeta upp närmare relationer med Tyskland, vid ett eventuellt brittiskt utträde.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.