Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Magdalena Andersson får bygga något helt nytt”

Expressens politikredaktion gör podden Politikrummet. Från vänster: Filippa Rogvall, Viktor Barth-Kron, Helena Gissén och Tomas Nordenskiöld. Nytt avsnitt varje tisdag.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Magdalena Anderssons regering är slutligen på plats. Efter många och märkliga turer. 

I veckans avsnitt av Expressens podd Politikrummet summeras några av de mest händelserika dagarna någonsin i svensk inrikespolitik. 

I Politikrummet, Expressens podd om svensk inrikespolitik, samlas den här veckan Viktor Barth-Kron, Helena Gissén och Tomas Nordenskiöld för att analysera Magdalena Anderssons regering. 

En regering som kom på plats efter en minst sagt intensiv vecka i den svenska politiken, som summeras i sin helhet i inledningen av avsnittet.

- Jag har aldrig varit med om en sån här vecka, konstaterar Helena.

- Nej, det är nog få i vår bransch som har det, säger Viktor.

- Man får lite känslan av att hela konstruktionen som Stefan Löfven byggt sin regering på, den brakade samman nu. Och kvar står Magdalena Andersson och får bygga något helt nytt, vilket kanske inte är helt dumt ändå, säger Tomas.

Och vad väntar av Anderssons regering? Hör analysen i avsnittet som heter ”Här är din nya regering”. Politikrummet finns överallt där poddar vanligtvis publiceras. Exempelvis hos Podplay eller hos Spotify.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.