På Twitter och Facebook vittnar människor om hur de grips av Magda Gads vittnesbörd från krigets Irak. Foto: MAGDA GAD
På Twitter och Facebook vittnar människor om hur de grips av Magda Gads vittnesbörd från krigets Irak. Foto: MAGDA GAD

Magda Gads "Sommar" hyllas i tidningar och sociala medier

Publicerad

Magda Gads gripande "Sommar"-program hyllas i tidningar och sociala medier.

Expressens utrikesreporter berör och engagerar lyssnare med sin berättelse om krig, lidande och kärlek.

"Magda, tack för det du berättar och tack för din gärning", skriver Aftonbladets recensent.

Hyllningarna strömmar in till Expressens korrespondent Magda Gad efter hennes "Sommar i P1" på torsdagen. 

På Twitter och Facebook vittnar människor om hur de grips av hennes vittnesbörd från krigets Irak och ebola-epidemins Liberia – och uttrycker tacksamhet för hennes berättelse om kärlek och medmänsklighet mitt i krigets ondska.

 

LÄS MER: Magda Gad försökte rädda det döende barnets liv

 

"Klumpen i bröstet började växa ganska exakt kl 13:25. Den växte och växte - sen kom tårarna. Tack", twittrar riksdagsledamoten Maria Abrahamsson (M).

Och tidigare V-ledaren Lars Ohly är lika entusiastisk på Twitter.

"Fantastiskt Sommar i P1. Lyssna!" skriver han.

https://twitter.com/M_Abrahamsson/status/895629046704418818https://twitter.com/OhlyLars/status/895634409822593024

Också tidningarnas recensenter berömmer Magda Gads "Sommar"-program som är producerat av Kerstin Brunnberg. Aftonbladets Malin Wollin understryker att "Magda lyckas hela tiden se hopp och det värdefulla med livet"

"Jag hade räknat med ett argt, uppgivet och mörkt Sommar från Magda Gad, men jag fick så mycket mer. Och för det tackar jag dig Magda, tack för det du berättar och tack för din gärning", skriver Malin Wollin i Aftonbladet.

Magda Gads sommarprogram har producerats av Kerstin Brunnberg.Foto: ALEX LJUNGDAHL / ALEX LJUNGDAHL EXPRESSEN

"Stora utropstecknet"

Dagens Nyheters Erik Ohlsson skriver att "Magda Gad är det stora utropstecknet inom 2010-talets svenska journalistik. Ingen av hennes kolleger har i lika hög grad varit vittnen till vår såriga samtid."

Och Aftonbladets reporter Peter Kadhammar, som skriver recensionen i Expressen, slår fast:

"Den som inte blir berörd av Magda Gads rapporter är gjord av sten. Hon berättar också fint om sina föräldrar och sitt livs kärlek."

Magda Gads Facebook-sida, som har mer än 100 000 följare, är full av berömmande inlägg.

"Tack för bästa sommarpratet. Du är en stor förebild för oss alla här hemma. Tänker ofta på dig och följer dig hela tiden", skriver en följare.

Magda Gad rapporterar för Expressen TV på plats från Irak i oktober 2016.Foto: EXPRESSEN TV

Många kommenterar på "Sommar"-pratarens Facebook-sida – och höjer programmet till skyarna. Så här lyder ett inlägg:

"Magda, du inger hopp, du levererar insikt efter insikt, du tror fortfarande på människan och på kärleken. Idag har jag lyssnat på dig och din sammanfattning av det du har varit med om och det var fantastisk. Jag grät och skrattade om vartannat. Fortsätt vara du❤ Magda."

På Twitter fortsätter de entusiastiska kommentarerna att strömma in. "Årets bästa sommarprat", tycker en twittrare medan en annan skriver: "Icke blott bäst i år. Ett av de bästa hittills! Tack!"

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag