Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Magda Gads samtal med kronprinsessan på slottet

Magda Gad, Expressens krigskorrespondent, var en av gästerna på kungaparets representationsmiddag i veckan. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTURES
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTURES
Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTURES

Magda Gad, Expressens krigskorrespondent, var en av gästerna på kungaparets representationsmiddag i veckan. 

– Det var en väldigt högtidlig och stilig representationsmiddag på slottet i vackra miljöer med god mat och spännande sällskap, säger hon.

Under torsdagen bjöd kungaparet in gäster och familj till en representationsmiddag i Karl XI:s galleri på Slottet i Stockholm.  

På menyn stod bland annat ankleverterrin med honungsbakat fikon, smörstekt gösfilé och stekt lammytterfilé. 

Gästlistan innehöll personer från såväl näringslivet som politiken och medievärlden och under torsdagskvällen fick Magda Gad en privat pratstund med såväl kungen som kronprinsessan.

Pratade om det fejkade mordet på ukrainska journalisten 

Kungen och Magda Gad pratade om det fejkade mordet på den ryska journalisten Arkadij Babtjenko då kungen undrade vad hennes teori om det hela var.

– Han lyfte fram att han själv uppskattar journalistik som får ta tid, att det är bättre att det går långsamt och blir rätt än att det går snabbt och blir fel. Kungen tyckte också att om en journalist är tveksam gällande vad som egentligen hänt så ska detta sägas, att det bara blir mer förtroendeingivande om reporten berättar att det kan vara på det ena viset men att det även kan vara på det andra viset och att vad som är korrekt vet man inte ännu, säger Magda Gad om samtalet med kungen.

Drottning Silvia och kungen på plats i slottet Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTURES

”Kronprinsessan frågade om hur människor har det i krigen”

Samtidigt ställde kronprinsessan Victoria frågor om hur människorna i krig lever och som Magda Gad besöker under sina reportageresor: 

– Kronprinsessan frågade mycket om hur människorna har det i krigen, hur situationen är i Syrien i dag, hur mycket mark IS kontrollerar och hur jag förbereder mig för mina uppdrag. När jag berättade om min väninna Nejlikan i Raqqa och att hon förlorade sin knappt tvååriga dotter i ett bombdåd blev hon märkbart berörd, säger Magda Gad. 

– Alla hade väldigt många frågor om mitt arbete, vilket givetvis är uppskattat. Det är ett kvitto på att jag har nått fram, avslutar hon. 

Prinsessan Sofia och prins Carl-Philip Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTURES

LÄS MER: De senaste reportagen och artiklarna av Magda Gad – på en sida 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.