Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

En lapp i fickan är hennes sista hopp om hon sprängs

,

■ På ett golv i Kabul sitter en kvinna som utbildar sig till dataprogrammerare. Uppe i bergen i nordöstra Afghanistan sitter en krigare som knappt har gått på lågstadiet och inte vet hur man använder internet. De tillhör samma generation afghaner. 

■ Hon är rädd för att män som han ska stänga skolan eller döda henne. Han strider för att landet ska bli det han kallar för en islamisk stat. Först då tror han att det blir fred och att folket får komma till paradiset.

■ I ett exklusivt samarbete för Expressen berättar journalisterna MAGDA GAD och STEFANIE GLINSKI om landet som befinner sig i ett farligare läge än det har gjort på två decennier. 

Är du redan prenumerant, logga in för att läsa.

Expressen Premium

Erbjudande till dig: Läs Expressen Premium gratis till midsommar

Med det här erbjudandet läser du Expressen Premium gratis t.o.m 25 juni 2021. Premium är en tillsvidareprenumeration. Efter gratisperioden betalar du 79 kr/mån. Ingen bindningstid.

Erbjudandet gäller endast fram till midnatt 16/5.

Gäller endast nya prenumeranter.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM – GRATIS TILL 25 JUNI” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.