Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MobilTabletDator
Premium:

En lapp i fickan är hennes sista hopp om hon sprängs

,

■ På ett golv i Kabul sitter en kvinna som utbildar sig till dataprogrammerare. Uppe i bergen i nordöstra Afghanistan sitter en krigare som knappt har gått på lågstadiet och inte vet hur man använder internet. De tillhör samma generation afghaner. 

■ Hon är rädd för att män som han ska stänga skolan eller döda henne. Han strider för att landet ska bli det han kallar för en islamisk stat. Först då tror han att det blir fred och att folket får komma till paradiset.

■ I ett exklusivt samarbete för Expressen berättar journalisterna MAGDA GAD och STEFANIE GLINSKI om landet som befinner sig i ett farligare läge än det har gjort på två decennier. 

Är du redan prenumerant, logga in för att läsa.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 79 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.