Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Madrass exploderade – krossade flera rutor

Nyårsafton inleddes med en smäll av ett mer ovanligt slag. I en lägenhet i centrala Stockholm exploderade en uppblåsbar madrass så att rutor krossades och taket gick sönder.

En man skadades lindrigt.

– När han släppte ut luften efter att ha lagat madrassen så smällde det, säger Stefan Erlandsson, stationsbefäl vid Norrmalmspolisen.

Strax innan klockan åtta på nyårsaftons morgon larmades polisen till en adress på Sveavägen i centrala Stockholm. På platsen påträffades en uppblåsbar madrass som exploderat och skapat stor förödelse i en lägenhet.

Enligt polisens händelserapport krossades flera fönster, lägenhetsdörren skadades och det blev ett hål i taket.

Mannen i lägenheten, som enligt polisen var ensam på plats, skadades lindrigt i ena handen.

– Det hade smällt rätt rejält. Men han klarade sig som tur var nästan utan skador, säger Stefan Erlandsson, stationsbefäl vid Norrmalmspolisen.

Försökte laga madrassen

Enligt polisen rör det sig om en mycket vanlig variant av uppblåsbar madrass som ofta används som gästsäng.

Madrassen hade tidigare gått sönder och mannen i lägenhet försökte laga den med "punkteringsspray", som ska kunna laga madrasser.

– Madrassen ska vara uppumpad, och när han släppte ut luften efter att ha lagat madrassen så smällde det. Det var en ren olyckshändelse, så det blir ingen åtgärd från polisens sida på det här, säger Stefan Erlandsson vid polisen.

En anmälan om framkallande av fara för annan upprättades av polisen men den kommer avskrivas. En patrull kallades till platsen direkt efter explosionen.

– Jag har aldrig hört om något liknande. Han blev nog mest förvånad, kan jag tänka mig, säger Stefan Erlandsson.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!