Tvåbarnsmamman Madelene, 29, som anmäldes försvunnen hittades under fredagen död.Tvåbarnsmamman Madelene, 29, som anmäldes försvunnen hittades under fredagen död.
Tvåbarnsmamman Madelene, 29, som anmäldes försvunnen hittades under fredagen död.
"Vi sökte verkligen noggrant här, men kunde inte hitta någonting," säger Bosse Engrelius, 69, som deltog i Missing peoples sökinsats efter Madelene. Foto: Elias Giertz"Vi sökte verkligen noggrant här, men kunde inte hitta någonting," säger Bosse Engrelius, 69, som deltog i Missing peoples sökinsats efter Madelene. Foto: Elias Giertz
"Vi sökte verkligen noggrant här, men kunde inte hitta någonting," säger Bosse Engrelius, 69, som deltog i Missing peoples sökinsats efter Madelene. Foto: Elias Giertz
Enligt uppgifter till Expressen var kroppen väl gömd. Missing People hade sökt i området men inte kunnat hitta någonting. Foto: Janne Åkesson/SwepixEnligt uppgifter till Expressen var kroppen väl gömd. Missing People hade sökt i området men inte kunnat hitta någonting. Foto: Janne Åkesson/Swepix
Enligt uppgifter till Expressen var kroppen väl gömd. Missing People hade sökt i området men inte kunnat hitta någonting.  Foto: Janne Åkesson/Swepix
På fredagen fick familjen beskedet att den kropp som hittats i ett skogsparti var Madelenes. Foto: Stefan Johansson Sthlm AbPå fredagen fick familjen beskedet att den kropp som hittats i ett skogsparti var Madelenes. Foto: Stefan Johansson Sthlm Ab
På fredagen fick familjen beskedet att den kropp som hittats i ett skogsparti var Madelenes.  Foto: Stefan Johansson Sthlm Ab

Madelenes kropp var väl gömd i skogsparti

Publicerad

UPPLANDS VÄSBY. I tre månader har familjen väntat på svaret: Vad har hänt med Madelene, 29?

På fredagen fick de beskedet att den kropp som hittats i ett skogsparti i Upplands Väsby var hennes.

Enligt uppgifter till Expressen var kroppen väl gömd.

– Vi sökte verkligen noggrant här, men kunde inte hitta någonting, säger Bosse Engrelius, 69, som deltog i Missing peoples sökinsats efter Madelene.

På fredagen kom det tragiska beskedet: Tvåbarnsmamman Madelene, 29, som anmäldes försvunnen i november förra året har hittats död.

Hon hittades i ett mindre skogsparti – mellan E4 och Löwenströmska sjukhuset i Upplands Väsby.

– Vi sökte ju här i området. Vi sökte verkligen noggrant här, men inte kunde vi hitta någonting, säger Bosse Engrelius, 69.

Han var en av de många volontärer från organisationen Missing people som deltog i sökandet efter försvunna Madelene tidigare i år. På fredagen, efter det tragiska beskedet om att Madelene har hittats död, begav han sig till fyndplatsen för att tända ljus och hedra Madelenes minne.

– Det är ju ofattbart tragiskt. En så ung person också... Hon hade ju två barn. Det är så förfärligt, säger han.

Även delar av Madelenes familj besökte på fredagen fyndplatsen. Mellan två partier av granväxt ställde familjen upp en minnesplats för Madelene. De tände ljus, lämnade blommor och satte upp två porträtt av Madelene.

– Man tänker ju så klart på de anhöriga och vad de går igenom nu. De måste ju bara ha gått och väntat under all denna tid av sökande, säger Bosse Engrelius.

"Vi gjorde allt vi kunde"

Han berättar att det i lokala Facebookgrupper förekommit kritik mot Missing people för att de inte funnit kroppen tidigare.

– Men det är klart att vi gjorde allt vi kunde. Man gör ju vad man kan för att hjälpa de anhöriga som saknar någon, säger Bosse, som varit involverad i ett par av Missing peoples sökinsatser tidigare.

Enligt uppgifter till Expressen var kroppen väl dold när den hittades och först på fredagen lyckades polisen och rättsmedicin bekräfta identiteten på kroppen.

Söktes i Norge

Vid tidpunkten för Madelenes försvinnande fanns en pågående förundersökning där en man delgivits misstanke för grovt kvinnofridsbrott.

Enligt misstankarna skulle Madelene ha blivit utsatt för kränkningarna under ett drygt halvår och en eventuell koppling till mordet utreds, bekräftar åklagare Katarina Lenter för Aftonbladet.

Under tiden som tvåbarnsmamman var försvunnen genomförde både polisen och Missing people stora sökinsatser i områden i och omkring Upplands Väsby.

Hon efterlystes samtidigt av sökorganisationens norska motsvarighet Savnet i Norge med uppgifter om att hon kunde befinna sig i Norge.

Expressen har sökt åklagare Katarina Lenter.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag