Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Madelene hittades ingjuten i betong

I november förra året försvann tvåbarnsmamman Madelene, 29, spårlöst. Först tre månader senare, i början av februari, hittades hon mördad.
Foto: Privat
Kroppen hittades i ett skogsparti längs med E4 i Upplands Väsby. För att kunna transportera bort kroppen användes en grävmaskin och en fyrhjuling.
Foto: Janne Åkesson/Swepix
Ett av fynden som hittades av polisen var en skottkärra.
Foto: Janne Åkesson/Swepix
Minnesplats där Madelene hittades död.
Foto: Elias Giertz

Det tog tre månader att hitta den mördade tvåbarnsmamman Madelene, 29.

När hon hittades låg hon ingjuten i ett betongblock.

– Man tror att gjutningsarbetet med betongen har gjorts på plats i skogen där kroppen hittades, säger en person med insyn i utredningen.

I november förra året försvann tvåbarnsmamman Madelene, 29, spårlöst. Först tre månader senare, i början av februari, hittades hon mördad.

Kvinnans kropp hittades ingjuten i ett betongblock, som låg på marken i ett skogsparti i Upplands Väsby. Polisen tvingades anlita extern hjälp för att frakta bort fundamentet från platsen

– Jag kommenterar inte det, säger åklagaren Ewa Tvengström, som leder mordutredningen.

Enligt uppgift användes en mindre grävmaskin för att lyfta upp betongmassan, med Madelenes kropp ingjuten, på ett släp och en fyrhjuling.

– Man tror att själva gjutningsarbetet med betongen har gjorts på plats i skogen där kroppen hittades, säger en uppgiftslämnare med insyn i utredningen.

"Skrämmande"

Betongblocket låg på marken i skogspartiet – och passerades flera gånger av de sökpatruller som Missing people hade patrullerande i området efter hennes försvinnande.

– Bara känslan av att vi gått förbi och missat henne är osannolik och skrämmande, säger en person som deltog i skallgången med Missing people.

Först i februari, tre månader efter Madelenes försvinnande, riktade polisen in sig på betongblocket. Enligt uppgifter till Expressen ska polisen ha fått ett tips om att det var i fundamentet som Madelenes kropp låg gömd.

Betongblocket fraktades då till en före detta militärbyggnad i Norrtälje. Där arbetade minst sju tekniker med att frigöra fundamentet från kroppen.

– Teknikerna höll på ett bra tag, i säkert tre timmar, berättar en person med insyn i utredningen.

Två anhållna

När teknikernas arbete var klart skickades en polititransport, som körde kroppen från den nedlagda militärhangaren, vidare till rättsmedicin.

Fem dagar senare identifierades kroppen och polisen konstaterade att det var den försvunna Madelene som hittats.

Åklagaren Ewa Tvengström är mycket fåordig om uppgifterna om att tvåbarnsmamman fanns ingjuten i cement.

– Vi håller på med förhör nu. Vi är mitt inne i en förhörsomgång. Vi vill gärna opåverkat ta del av det innan jag ger några kommentarer överhuvudtaget. Jag varken dementerar eller bekräftar.

Det ska hållas nya förhör i eftermiddag.

– Ja, man håller på med det nu under eftermiddagen, säger Ewa Tvengström.
På måndagen anhölls en 33-årig man misstänkt för mord. Samtidigt greps en 30-årig kvinna, misstänkt för skyddande av brottsling och brott mot griftefriden.

Skottkärra med cementrester

Den 33-årige mannen hade tillsammans med sin 30-åriga flickvän hand om en buss som under flera veckor, i samband med Madelenes försvinnande, stod parkerad där tvåbarnsmamman senare hittades. På platsen stod också en övergiven skottkärra, som innehöll cementrester.

Klockan 15 på tisdagen inleddes nya förhör med de misstänkta.

Kan du kommentera uppgiften om att Madelene ska ha hittats ingjuten i cement?

– Jag kan inte kommentera det alls men jag kan säga att förhörsledarna har varit väldigt förtegna än så länge, säger Sven Severin, 33-åringens advokat.
Advokat Björn Adolfsson försvarar den 30-åriga kvinnan.

Kände hon Madelene?

– Ja, de känner varandra.

Hur då?

– Jag kan inte gå in på det eftersom jag inte vet vad polisen kommer att ställa för frågor.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.