Prinsessan Madeleine i kvällens kortaste klänning.
Prinsessan Madeleine i kvällens kortaste klänning.

Madeleines korta show

Publicerad
Uppdaterad
OSLO. Kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine - med kvällens kortaste klänning - möttes av hurrarop när de i går kväll anlände till Oslos rådhus för att fira kung Haralds 70-årsdag.
Prinsessornas lyskraft gjorde att själva festföremålet hamnade i skuggan, och han såg lite sur ut. Victoria, Madeleine och de övriga cirka 500 gästerna anlände till rådhuset med poliseskort. Kungen och drottning Silvia. Victoria och lillsyrran kom tillsammans, småpratade, skrattade. När de upptäckte alla fotografer stannade de till, tog sig god tid att posera, showade glatt. Fotograferna jublade, ropade tack, tack. - Tack själva! sa Victoria innan hon fösvann in i rådhuset med Madeleine. Victoria var klädd i en långklänning, Madeleine en halvkort klänning. Prinsessornas show stoppade för en minut upp raden av gäster på väg in.

"Vad vackra de är!"

De svenska prinsessorna möttes av jubel. - Å vad vackra de är! utbrast en fotograf från Hamburg. Det jublades förstås också när kung Harald och drottning Sonja anlände, men inte så öronbedövande som när de svenska prinsessornas kom.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag