Syndikalister protesterar mot arbetsvillkoren utanför Madeleines hunddagis.
Syndikalister protesterar mot arbetsvillkoren utanför Madeleines hunddagis.

Madeleines hundvakt jobbade för 27 kronor i timmen

Publicerad
Uppdaterad
I dag tog facket strid mot det hunddagis i Stockholm där prinsessan Madeleines hundvakt ska ha jobbat för oskälig lön.
Polis kallades till platsen när ett tiotal syndikalister hindrade personalen från att öppna dagiset och hundägarna från att lämna sina djur.
I dag tog facket strid mot det hunddagis i Stockholm där prinsessan Madeleines hundvakt ska ha jobbat för oskälig lön. Polis kallades till platsen när ett tiotal syndikalister hindrade personalen från att öppna dagiset och hundägarna från att lämna sina djur.

Blockerade ingången

Strax före klockan sju i morse inledde syndikalisterna, SAC, sin blockad mot hunddagiset på Östermalm i Stockholm, där bland andra prinsessan Madeleine haft sin hund Zorro. Orsaken till blockaden är att en asylsökande kvinna, Maria, fått arbeta på dagiset för oskälig lön. Expressen avslöjade i går hur Maria ofta jobbat ensam på dagiset från morgon till kväll - för 27 kronor i timmen. Fackförbundet syndikalisterna tog i morse strid för Maria. Omkring 14 medlemmar blockerade ingången till hunddagiset. Personalen fick inte öppna dagiset, och hundägarna fick inte lämna sina hundar.

"Ägaren ljuger"

Medan personalen blev bestört av den fackliga aktionen, reagerade hundägarna mer med förvåning. Någon lastade in hunden i bilen och åkte till jobbet, andra återvände hem. Ägaren till dagiset har påstått att Maria aldrig varit anställd, utan en vän till familjen som ville komma ut och lära sig svenska. Men Marias fackliga ombud Ruben Tastas-Duque menar att ägaren ljuger. - De bryter mot så många arbetsrättslagar att jag inte ens kan räkna upp dem allihop, säger Ruben Tastas-Duque till Expressen.se.

Polisanmälan om ofredande

Under morgonen kallades polis till hunddagiset efter att ha fått rapporter om bråk. Blockaden upplöstes, och ägaren gjorde en polisanmälan om ofredande eftersom hon ansåg att hon blev knuffad på väg in i dagiset. Hon var mycket upprörd över blockaden. - De kräver att jag ska betala för någon jag aldrig haft som anställd. - Men jag rider ut stormen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


centerpartiet

Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag