Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Madeleines besked: Hela familjen på Nobel

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Från parken till parketten. Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill på höstpromenad i New York-hösten. Snart svidar de om och kommer till Sverige för det högtidliga Nobelfirandet. Det blir Chris O'Neills Nobel-debut eftersom han tvingats avstå tidigare år.

NEW YORK. Prinsessan Madeleine gör comeback på Nobelfesten.

Efter flera inställda evenemang är siktet inställt på Blå hallen. Samtidigt gör Chris och Sofia Nobeldebut.

- Hela familjen planerar att delta, bekräftar hovets informationschef Margareta Thorgren.

För ett år sedan var prinsessan höggravid med Leonore och tvingades i sista stund tacka nej till Nobelfesten. På sin Facebooksida förklarade hon att det inte var ett lätt beslut - men nödvändigt:

"Det gör mig ledsen att jag inte kan närvara i festligheterna detta år. På grund av det faktum att jag väntar en flicka i februari, är det svår att delta i det långa programmet som varar över två dagar", skrev hon och avslutade:

"Mitt hjärta kommer dock att vara i Stockholm."

Ansträngande långresor

Även efter att Leonore föddes har det varit tufft för Madeleine att få till de officiella uppdragen. I juni var hon på väg till sitt första jobbuppdrag sedan hon blev mamma, men strax innan meddelade hovet att resan till Washington ställts in eftersom Leonore blivit kraftigt förkyld. Det slutade med att drottning Silvia ensam fick representera Childhood under en stor välgörenhetskonsert. Även besöket vid kongressen på Capitol Hill i Washington ställdes in.

Samma sak hände i höstas när det var dags för riksmötets högtidliga öppnande i Storkyrkan i Stockholm. Planen var att hela den svenska kungafamiljen skulle delta, men plötsligt blåste Madeleine av hela resan - även denna gång för Leonores skull.

- Att göra flera långresor på kort tid är naturligtvis ansträngande för små barn, förklarade hovets informationschef Margareta Thorgren då.

Nobelpremiärer

Men nu är det dags för svenska folket att återse prinsessan. Margareta Thorgren bekräftar att hela familjen reser till Stockholm för att delta i firandet.

Det skulle i så fall innebära Nobelpremiär för Madeleines man Chris O'Neill. Redan innan Madde ställde in förra årets Nobelmiddag meddelade hovet att Chris inte skulle delta eftersom han precis som året innan "hade andra åtagande som gör att han inte kan närvara".

Även Sofia Hellqvist väntas för första gången bli inbjuden då hon och Carl Philip nu är förlovade.

"Hela familjen planerar att delta på Nobel", skriver Margareta Thorgren i ett sms.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.