Foto: Sven Lindwall, Suvad Mrkonjic
 Foto: Sven Lindwall, Suvad Mrkonjic

Madeleine tog av sig ringen i vrede

Publicerad
Uppdaterad
NEW YORK. Madeleine har gått under jorden i New York.
Hon ska nu försöka gå vidare med sitt nya liv.
Det sista prinsessan gjorde innan hon lämnade Sverige och Jonas Bergström var att ta av sig ringen i vrede.
Prinsessan Madeleine landade i går eftermiddag på Newarks flygplats utanför New York.
Hon slussades direkt till ett par väntande bilar.
Madeleine har haft en enormt tuff vecka. Efter beslutet att bryta förlovningen så valde hon att lämna Sverige - för att få lugn och ro.
I New York ska hon försöka få det lugn hon förtjänar.
Under hela kristiden så har Madeleine valt att behålla ringen på fingret. Det har varit en symbolhandling från hennes sida.
Madeleine har hela tiden gjort klart för sina vänner och omgivning att beslutet att bryta förlovningen eller ta av sig ringen är något hon själv bestämmer - ingen annan.

Då var hon stolt över ringen

Madeleine har vetat att om hon under veckan hade tagit av ringen så hade hennes relation med Jonas Bergström direkt blivit dödförklarad. Först efter att hon hade tagit beslutet och berättat för Jonas Bergström att de inte längre är ett par så tog hon av sig ringen i vrede.
Det är samma ring som hon stolt visade upp i augusti på Solliden på Öland. Då berättade Madeleine att hon ända sedan de förlovade sig två månader tidigare hade väntat på att få visa upp ringen.
- Gissa om jag har längtat efter att få träffa er, sa hon skrattande till mediauppbådet.
När Madeleine i går gick ombord på SAS-planet till New York så satt inte ringen kvar.
Jonas Bergström har inte visat sig offentligt sedan affären med norska Tora Uppstrøm Berg exploderade. Han har konsekvent valt att hålla sig undan. Vänner till paret vittnar om att Jonas Bergström mår oerhört dåligt av det som har hänt. Han får nu stöd av sin närmaste vänkrets.
I somras besökte Jonas kungafamiljen på Solliden. Tillsammans sågs kungen och Jonas ute på båtturer, skrattandes och konverserande.

Kommer fortsätta jobba

I onsdags tvingades prinsessan berätta om nyheten för sin pappa. Samma dag skulle kungen ha en medaljceremoni på slottet - men den ställdes in.
När nyheten om den brutna förlovningen släpptes av hovet i går blev många förvånade, men Jonas familj var väl förberedda. Hans föräldrar har sedan flera dagar tillbaka varit bortresta. Jonas bröder gjorde sig oanträffbara och andra släktingar var förtegna.
- Vi har inga kommentarer, säger en anhörig till Jonas.
På Jonas arbete Vinge advokatbyrå känner man för Jonas.
- Det som har hänt är självklart tråkigt för både Jonas och prinsessan, säger kommunikationschefen Bo Ehlin.
Han menar att Jonas kommer att fortsätta att arbeta vidare på byrån och tror inte att anklagelserna mot honom har påverkat företagets rykte.
- Det här har inte påverkat vårt uppdrag eller klienter. Vi har fokus på vårt arbetet, säger Bo Ehlin.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag