Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Madeleine tjuvstartar - med bröllopsklänning

Foto: David Sica
Foto: Patrik Österberg
Foto: Jonas Ekströmer / Scanpix
Foto: Jonas Ekströmer / Scanpix
Foto: Jonas Ekströmer / Scanpix
Foto: Jonas Ekströmer / Scanpix
Foto: Junge, Heiko
Foto: Jonas Ekströmer / Scanpix
Foto: Jonas Ekströmer / Scanpix
1 / 9

I sommar ska prinsessan Madeleine och hennes kärlek Chris O'Neill gifta sig.

Men redan på Nobelfesten bar prinsessan bröllopsklänning.

– Madeleine gör helt rätt i att bära den här vackra klänningen på Nobelfesten trots att den ingått i en brudkollektion, säger Expressens moderedaktör Emma Danielsson.

Prinsessan Madeleine och hennes fästman Chris O'Neill berättade tidigare i höst att de förlovat sig.

Bröllopet är planerat till sommaren. Men det stoppar inte Madeleine från att redan på Nobelfesten ha på sig en bröllopsklänning.

Hennes festblåsa kommer från Angel Sanchez brudkollektion.

Haft klänningen förr

Uppgifterna uppmärksammades först på Svensk Damtidnings Kungliga Modebloggen. Enligt bloggen har prinsessan dessutom haft på sig klänningen förut - nämligen dagen före storasyster Victorias bröllop 2010.

Men Expressens moderedaktör Emma Danielsson ser inget fel i att Madeleine bär en bröllopsklänning.

– Madeleine gör helt rätt i att bära den här vackra klänningen på Nobelfesten trots att den ingått i en brudkollektion. Det är inte den mest typiska brudklänningsmodellen och dessutom finns det ett stänk av silvergrått i den vilket gör att den fungerar bra att bära även vid andra festliga tillställningar, säger hon.

Det hade kungafamiljen på sig

• Kungen bär Serafimerordens ljusblå band, ordenstecken samt kraschan, Vasaordens storkorskraschan samt Nordstjärneordens kors i svart band runt halsen. Kungen bär även fyra minnesmedaljer över Konungarna Gustav V, Gustaf VI Adolf, Haakon VII samt Olav V av Norge (miniatyrbrickor).

• Drottningen bär en lila klänning i genombruten spets med pärl- och paljettbroderier. Till denna bär drottningen de Leuchtenbergska safirerna i diadem, örhängen, halsband samt ett armband som tillhör kronjuvelerna. drottningen bär också Serafimerordens ljusblå band, ordenstecken och kraschan, samt ett miniatyrporträtt av kungen inramat i briljanter.

• Kronprinsessan bär en smaragdgrön klänning i tyll och chiffong med matta paljetter och pärlor. Till denna bär Kronprinsessan Fyrknappsdiademet med en briljantrad på översta linjen, smaragdhalsband med tillhörande smaragdbroscher, briljantörhängen samt ett armband med briljanter. Kronprinsessan bär också Serafimerordens ljusblå band, ordenstecken och kraschan, samt ett miniatyrporträtt av kungen inramat i briljanter.

• Prinsessan Madeleine bär en ljusgrå klänning i tyll med silvertrådar. Prinsessan Madeleine bär till denna Ametistdiademet med tillhörande armband och örhängen. Prinsessan Madeleine bär också Serafimerordens ljusblå band, ordenstecken och kraschan, samt ett miniatyrporträtt av kungen inramat i briljanter.

• Prins Carl Philip och prins Daniel bär Serafimerordens ljusblå band, ordenstecken samt kraschan. Prins Carl Philip bär även fyra medaljer i miniatyr - kungens minnesmedalj, värnpliktsmedaljen, Karlbergmedaljen samt Upplandsmedaljen.

Källa: Kungahuset

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.