Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Madeleine: Så uppfostrar jag barnen utomlands

Prinsessan Madeleine vill vara så mycket som möjligt med sina barn Leonore och Nicolas.
Foto: Olle Sporrong
Madeleine lägger ut bilder på sociala medier på Leonore o Nicolas.
Prinsessfamiljen spenderar gärna sin lediga tid utomhus.
Peinsessan Madeleine inviger det nordiska barnboksbiblioteket "Room for Children" på Southbank Centre.
Foto: Olle Sporrong

LONDON. Prinsessan Madeleine har gjort ett aktivt val att vara hemma så mycket som möjligt med sina barn.

För Expressen berättar hon om sin medvetna strategi för att uppfostra barnen – och avslöjar att Leonore just börjat på förskola.

– För mig är det viktigt att de får en svensk uppväxt trots att vi bor utomlands.

Prinsessan Madeleine är på hemmaplan i London när Expressen möter henne efter att hon invigt det nordiska barnboksbiblioteket "Room for Children" på Southbank Centre.

Under invigningen har Madeleine sällskap av flera barn som visar henne runt i biblioteket och prinsessan ser ut att vara glad av barnens närvaro. Sina egna barn – Leonore, 2, och Nicolas, 1 – försöker hon tillbringa så mycket tid som möjligt med.

– För mig är det viktigt att prata om Sverige med dem, pusha på med det svenska språket. Det är viktigt att de får en svensk uppväxt trots att vi bor utomlands. Vi har en svensk barnflicka till exempel och svenskan är en stor del i vårt liv, säger hon.

"Äntligen, säger jag..."

Mycket av tiden i London lägger Madeleine på att vara hemma med

– Men Leonore har ju precis börjat på dagis. Äntligen, säger jag...

Är det så illa alltså?

– Nej, säger prinsessan Madeleine och skrattar.

– Men hon behöver mycket stimulans! Det har varit jättebra, men hon går bara mellan 9 och 12 än så länge. Så det är rätt korta dagar, det blir ändå en stor del av dagen som måste fyllas med aktiviteter och stimulans.

Mycket av tiden med barnen tillbringar Madeleine utomhus.

– Det har man väl också tagit med sig som svensk. Man är ute trots att det regnar och det är helt tomt i parken, säger Madeleine och ler stort.

– Det är bara svenskar ute som har regnställ på sig.

Delar själva bilder

Under intervjun berättar Madeleine också om hur viktigt det är för henne att skydda barnen från fotografer. Därför försöker hon och maken Chris O'Neill att själva ta bilder på barnen, som ofta delas via Madeleines officiella Facebook-sida.

– Jag gör det ju också för att svenska folket ska få följa Leonore och Nicolas och ta del av deras liv. Men också för att undvika paparazzis som jagar oss. Och då känner vi att hellre att vi lägger ut en bild som jag och Chris tycker är okej och är bekväma med, än att vi blir jagade på stan och att det tas bilder av Leonore och Nicolas som vi inte vill.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.