Foto: Charles Hammarsten / Ibl Bildbyrå
 Foto: Charles Hammarsten / Ibl Bildbyrå

Madeleine överlycklig över att få bära ringen

Publicerad
Uppdaterad
En gnistrande diamantring satt på prinsessan Madeleines finger när det lyckliga paret tillkännagav sin förlovning tidigare idag.
- Valet av ring kunde inte vara bättre, säger Johanna Isacsson, Smyckesintendent på Bukowskis i Stockholm och smyckesexpert.
Jonas Bergström är själv mycket hemlighetsfull angående ringen och under tillkännagivandet ville han inte berätta var den är inhandlad.
- Det vet knappt Madeleine om, så det är någonting som jag gärna håller för mig själv, sa han.

Smaragdslipad

Johanna Isacsson berättar för Expressen att förlovningsringen består av en diamant. Men till skillnad från kronprinsessan Victorias klassiska runda briljantslipade diamant är den smaragdslipad.
- Det är en rektangulärt slipad sten som ger en sober briljans men likväl lika exklusiv, säger Johanna Isacsson.
Hon beskriver ringen som mycket smakfull.
- I mitten en smaragdslipad diamant omgiven av på skenan flertalet små prinsess- eller smaragdslipade diamanter som tycks vara fattade runtom hela ringen, som en så kallad eternity ring.

Mycket vädefull

Den exakta prislappen på den exklusiva ringen är svår att avgöra. Men klart är att den är mycket värdefull.
– En ring av det här slaget kostar flera hundratusen i butik, men givetvis med bra kontakter något mindre. Eftersom kvaliteten är så hög kan man räkna med mycket höga belopp, säger Johanna Isacsson.
Expressens hovreporter Johan T Lindwall beskriver ringen som "fantastisk" och "väldigt maffig". Och han tror att Jonas Bergström kan ha vänt sig till Daniel Westling för att rådgöra om ringköpet.

Samma ställe

- Jag misstänker starkt att de har pratat ihop sig lite kring ringvalet och jag misstänker också att den kan vara inhandlad på samma ställe i Stockholm där Daniel Westling köpte sin ring till Victoria, säger han. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag