Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Madeleine överlycklig över att få bära ringen

Foto: Charles Hammarsten / Ibl Bildbyrå
En gnistrande diamantring satt på prinsessan Madeleines finger när det lyckliga paret tillkännagav sin förlovning tidigare idag.
- Valet av ring kunde inte vara bättre, säger Johanna Isacsson, Smyckesintendent på Bukowskis i Stockholm och smyckesexpert.
Jonas Bergström är själv mycket hemlighetsfull angående ringen och under tillkännagivandet ville han inte berätta var den är inhandlad.
- Det vet knappt Madeleine om, så det är någonting som jag gärna håller för mig själv, sa han.

Smaragdslipad

Johanna Isacsson berättar för Expressen att förlovningsringen består av en diamant. Men till skillnad från kronprinsessan Victorias klassiska runda briljantslipade diamant är den smaragdslipad.
- Det är en rektangulärt slipad sten som ger en sober briljans men likväl lika exklusiv, säger Johanna Isacsson.
Hon beskriver ringen som mycket smakfull.
- I mitten en smaragdslipad diamant omgiven av på skenan flertalet små prinsess- eller smaragdslipade diamanter som tycks vara fattade runtom hela ringen, som en så kallad eternity ring.

Mycket vädefull

Den exakta prislappen på den exklusiva ringen är svår att avgöra. Men klart är att den är mycket värdefull.
– En ring av det här slaget kostar flera hundratusen i butik, men givetvis med bra kontakter något mindre. Eftersom kvaliteten är så hög kan man räkna med mycket höga belopp, säger Johanna Isacsson.
Expressens hovreporter Johan T Lindwall beskriver ringen som "fantastisk" och "väldigt maffig". Och han tror att Jonas Bergström kan ha vänt sig till Daniel Westling för att rådgöra om ringköpet.

Samma ställe

- Jag misstänker starkt att de har pratat ihop sig lite kring ringvalet och jag misstänker också att den kan vara inhandlad på samma ställe i Stockholm där Daniel Westling köpte sin ring till Victoria, säger han. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.