Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Madeleine och Chris har flyttat från landet

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Expressen kan avslöja att prinsessan Madeleine har lämnat landet med barnen prinsessan Leonore och prins Nicolas för att bo i London.
Foto: Hovet
Som Expressen tidigare har kunnat berätta så valde Chris O'Neill redan i våras att skriva ut sig från Sverige för att flytta till England.
Foto: Sven Lindwall

Madeleine har flyttat från Sverige.

Expressen kan avslöja att prinsessan har lämnat landet med barnen prinsessan Leonore och prins Nicolas för att bo i London.

- Ja, flytten har gått, bekräftar Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.

Det är ännu inga officiella dokument registrerade vid folkbokföringen om att prinsessan Madeleine tillsammans med barnen prinsessan Leonore och prins Nicolas har flyttat från Sverige.

Expressen kan dock avslöja att familjen har lämnat Sverige. En uppgift som bekräftas av hovet:

- Familjen håller nu på att etablera sig i sin bostad i London, säger Margareta Thorgren vid hovet.

När flyttade prinsessan?

- I dagarna. Alldeles nyligen.

Margareta Thorgren vill poängtera:

- De etablerar sig nu i London och fram till dopet kommer de ha dubbla boenden.

Som Expressen tidigare har kunnat berätta så valde Chris O'Neill redan i våras att skriva ut sig från Sverige för att flytta till England och London. I en stor intervju med Expressen avslöjade han skälet till flytten:

- Komma till Sverige var bara tillfälligt. Det var aldrig meningen att flytta till Sverige. Planen från början var att vi skulle bo i London, men så kom födseln och då planerade vi att vara i Stockholm under den perioden. Vi skulle absolut bo i Sverige om det hade gått med mitt jobb, men nu har jag ett nytt jobb som kräver att jag är i London. Fram tills nu har jag haft tre till fyra flygresor i veckan i Europa, mest till London. Det fungerar inte i längden.

Chris förklarade:

- Jag och Madeleine har nu tagit beslutet att vi ska bo i London för att jag ska kunna sköta mitt jobb. Jag vill inte på kvällen komma hem till ett hotellrum själv. Jag vill komma hem till familj och äta middag tillsammans. Allt annat är inte viktigt. Det är jag som sätter maten på bordet. Jag måste i första hand tänka på vår lilla familj.

Chris avslöjade också att flytten skulle gå före dopet av prins Nicolas. Expressen kunde tidigare i dag berätta att prinsen döps den 11 oktober i Drottningholms slottskyrka. Om prinsessan Madeleine med familj kommer hem dessförinnan är ännu inte känt.

Ska prinsessan Leonore gå på dagis i London?

- Något sådant är inte bestämt i dagsläget. Nu etablerar sig familjen i London i sitt nya hem, säger Margareta Thorgren.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.