Expressen avslöjade redan 26 maj att prinsessan Madeleine flyttar utomlands till hösten. Foto: Hot Pics Gossip/Hpg
Expressen avslöjade redan 26 maj att prinsessan Madeleine flyttar utomlands till hösten. Foto: Hot Pics Gossip/Hpg

Madeleine lämnar Sverige i höst

Publicerad
Uppdaterad
Efter uppbrottet med Jonas Bergström har prinsessan Madeleine tillbringat den mesta av tiden utomlands.
Nu kommer hon hem för att närvara vid sin syster Victorias bröllop.
"Prinsessan glädjer sig mycket", meddelade hovet i dag.
Men i höst lämnar hon landet igen.
I april bröt prinsessan Madeleine sin förlovning med Jonas Bergström. Sedan åkte hon utomlands, och hennes medverkan i alla programpunkter i det officiella kungliga programmet togs bort.
Hon reste hem helt kort och var med på sin systers möhippa, men närvarade inte vid lysningarna för kronprinsessan och Daniel Westling. Hon deltog heller inte i nationaldagsfirandet.
I stället har Madeleine befunnit sig på resa och haft ”egen tid”, har hovet meddelat. Hon har också arbetat för drottning Silvias stiftelse World Childhood Foundation.

Tackar för allt stöd

I dag meddelade hovet att prinsessan Madeleine kommer hem för att närvara vid det kungliga bröllopet.
"Prinsessan glädjer sig mycket åt att närvara vid Kronprinsessparets bröllop 19 juni", skriver hovet i ett pressmeddelande på sin hemsida.
Samtidigt tackar Madeleine "för allt stöd och visad omtanke" hon har fått den senaste tiden.
Men Sverigevistelsen blir kort. Som Expressen kunde avslöja för några veckor sedan planerar Madeleine att flytta utomlands i höst.
"Efter sommaren kommer Prinsessan återvända utomlands och vara projekthandläggare för World Childhood Foundation", meddelar hovet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag