När Madeleine Godin satt på golvet i tåget så kom konduktören till undsättning. Foto: PrivatNär Madeleine Godin satt på golvet i tåget så kom konduktören till undsättning. Foto: Privat
När Madeleine Godin satt på golvet i tåget så kom konduktören till undsättning. Foto: Privat
Nu efterlyser Madeleine den okända konduktören. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Pontus Lundahl / ScanpixNu efterlyser Madeleine den okända konduktören. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Pontus Lundahl / Scanpix

Nu efterlyser Madeleine den okända konduktören. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.

 Foto: Pontus Lundahl / Scanpix

Madeleine efterlyser "rockig" konduktör

Publicerad

När Madeleine Godin satt på golvet i tåget så kom den okända konduktören till hennes undsättning.

– Det var så oväntat och fint och jag kände sådan värme på grund av en främmande människa, säger hon.

Nu efterlyser Madeleine kvinnan.

I torsdags när Madeleine Godin, 28, skulle åka med tåget från Sundbyberg, norr om Stockholm, till Västerås var hon med om en sak som gjorde henne väldigt rörd.

– Det var knökfullt på tåget och jag hade ingenstans att sitta, så jag satte mig på golvet. Det är ändå en timmes restid till Västerås så man orkar inte heller stå, säger Madeleine.

Efter en kort stund kom konduktören för att kontrollera biljetterna.

– Hon vände sig till mig och sa: "Du sitter väl inte på golvet?". Jag blev lite osäker. Min första tanke var att hon var arg och skulle säga åt mig att jag inte fick sitta där.

Konduktören kom med tidningar

Men så var inte fallet.

– I stället så säger hon "Men då måste du sitta på tidningar, annars kommer du få urinvägsinfektion". Men jag hade ingen tidning att sitta på och sa det också.

 

LÄS OCKSÅ: Cissi efterlyser hjälten – 36 år efter insatsen

 

Den okända kvinnan vände sig då till två passagerare och frågade om hon kunde ta deras gratistidningar som hon sedan gav till Madeleine.

– Man blir så förvånad över att någon bryr sig. Jag stod där som världens frågetecken. Sedan gick hon och kom tillbaka inom några minuter och så sa hon "Kom med här".

Madeleine fick sittplats

Madeleine reste sig igen och följde med konduktören som hänvisade henne till en sittplats i en annan vagn där en kille hade ställt sin väska. Hon bad honom att flytta väskan så att Madeleine fick sätta sig.

– Så vände hon på ryggen och gick. Det var stressigt och allt gick snabbt så jag hann inte tacka henne. Jag var så i chock och så rörd att tårarna började nästan komma. Det var så oväntat och fint och jag kände sådan värme på grund av en främmande människa.

 

LÄS OCKSÅ: Elisabet efterlyser hjälten som umgicks med sonen

 

I ett inlägg på Facebook efterlyser nu Madeleine konduktören som hon beskriver är i 35-45-års åldern med lite "rockigt" utseende.

– Jag ville egentligen förmedla den här positiva känslan, för det finns så mycket neggigt på nätet. Folk kan vara så snälla trots att man inte ens känner dem. Jag blev både inspirerad och varm i hjärtat.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag