Madeleine: "Chris är min själsfrände"

Publicerad

Chris O'Neill hade funderat ett tag på att fria, men ville vänta på rätt tillfälle.

I början av oktober var tiden inne.

– Det var mycket romantiskt och fint genomtänkt, säger prinsessan Madeleine i en intervju på hovets hemsida.

Till sommaren kommer bröllopet att stå.

Paret lärde känna varandra för två år sedan. De träffades i New York genom gemensamma vänner. I förlovningsintervjun berättar Madeleine att det hela började med nära vänskap.

– Vi delade samma humor och hade väldigt roligt tillsammans. Chris öppnade upp mitt hjärta, han är min själsfrände, säger Madeleine i intervjun.

Vill bilda familj

Hon berättar i intervjun vidare vilka egenskaper hon föll för:

– Jag uppskattar Chris för hans värme och humor. Han har ett väldigt stort hjärta och han lyckas alltid att få alla i sin omgivning att må bra. Han är en otroligt omtänksam och generös person.

Chris O'Neill säger i intervjun på hovets hemsida att han omedelbart kände något "alldeles särskilt" för prinsessan Madeleine. I början av oktober tog han mod till sig - och friade. Exakt hur det gick till vill de dock behålla för sig själva.

– Vi är mycket glada och lyckliga. Det är en väldigt speciell dag för oss, säger Madeleine i intervjun.

På frågan om familjebildning säger hon:

– Självklart ser vi fram emot att få gifta oss och med tiden bilda en egen familj.

Innan frieriet hade Chris O'Neill pratat med kungen och berättat att han ville gifta sig med hans dotter.

– Kungen och drottningen blev glada, och lite rörda, tror jag.

Gillar Sverige

Han berättar att han kommit att lära känna den svenska kungafamiljen väl:

– Jag har blivit mycket väl mottagen och kände mig från första stund mycket välkommen. De är alla vänliga och vi har mycket trevligt när vi ses allihop.

Planen är att lära sig svenska och han kan redan säga några ord, vilket han bevisar i webb-tv-intervjun: "Jag lär mig svenska. Men det är svårt".

Just nu kommer paret fortsätta att bo i New York på grund av sina arbeten. De utesluter dock inte en flytt till Sverige i framtiden.

– Sverige är ett fantastiskt land. Det är så vackert här och vänliga människor. Jag har mest besökt Stockholm och Öland. Jag hoppas få möjlighet att besöka Sverige lite oftare nu, säger Chris.

Bröllopet kommer att äga rum i Sverige någon gång under sommaren 2013, berättar paret på hovets hemsida.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag