Foto: David Sica
 Foto: David Sica

Madeleine besöker Gävle - med Chris

Publicerad

I morgon besöker prinsessan Madeleine Gävle och sitt hertigdöme Gästrikland.

I sista stund står det nu klart att hon får sällskap - av sin make Chris O'Neill.

Hovet bekräftar på sin hemsida att prinsessans make ska representera kungahuset.

- Vi fick i slutet av veckan veta att han ska följa med prinsessan, säger Eva Malmborg på länsstyrelsen i Gävle.

För en dryg vecka sedan skapade prinsessan Madeleines make Chris O'Neill rubriker med sina skatteskulder. Det handlade om obetalda skatter för både parets lägenhet i New York och även Chris O'Neills sommarhus i Florida.

Chris O'Neill konstaterade att han hade gjort fel och betalade in de obetalda skatterna. En av skatterna hävdade han berodde på en identitetskapning i New York.

Prinsessan Madeleine som har bott hemma i Sverige sedan i början av december har fram tills nu varit på ett fåtal officiella uppdrag som Nobelfesten.

I morgon ska hon göra sitt första stora egna jobb för kungahuset när hon åker till Gävle. Prinsessan är hertiginna av Gästrikland och Hälsingland och det är nu flera år sedan hon besökte sina hertigdömen.

I hovets kalender har de senaste veckorna bara prinsessan Madeleine stått uppsatt som ensam representant för kungahuset vid besöket i Gävle, men i sista stund har hon Chris O'Neill tillkommit som representant för kungafamiljen.

Detta är inget som varken arrangörerna eller hovet har fått veta förrän i sista stund. För Chris O'Neill är besöket i Gävle ett perfekt tillfälle att synas vid hustruns sida och visa att han också arbetar för kungahuset i viss utsträckning.

- Hovet ringde i slutet av veckan och berättade att även Chris O'Neill skulle komma med på besöket. Det var ju en trevlig överraskning, säger Eva Malmborg på länsstyrelsen i Gävle.

Vet ni varför han kommer?

- Nej, ingen aning. Fick bara beskedet att han också ska vara med vid besöket och det är roligt. Såvitt jag vet så är det första gången Chris O'Neill besöker Gävle.

Expressen söker hovet för en kommentar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag