Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Maddies misstänkte mördare: ”En skandal”

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
Brittiska Madeleine ”Maddie” McCann försvann 2007. Polisen misstänkter att hon mördats.
Foto: REX/IBL
Den dömda pedofilen Christian Brückner har skrivit ett öppet brev till åklagarna som pekat ut honom som mördare.
Foto: SHUTTERSTOCK EDITORIAL REX/IBL

Tysk polis misstänker att Christian Brückner, 44, kidnappade och mördade treåriga Madeleine ”Maddie” McCann som försvann i Portugal 2007.

Nu bryter den dömda pedofilen tystnaden genom ett handskrivet brev till åklagarna.

”Jag uppmanar åklagarna i Braunschweig, Wolters och Lindemann, att avgå”, skriver han.

Den tyska pedofilen Christian Brückner pekades redan förra sommaren ut som huvudmisstänkt i fallet kring Madeleine McCanns försvinnande 2007, men det är först nu som han öppet har kommenterat anklagelserna, skriver Daily Mail.

I ett handskrivet brev, som tidningen Bild kommit över, skriver Brückner att han är oskyldig och att utredningen mot honom är en ”skandal”. Brevet är daterat 8 maj.

Han kräver även att åklagarna, Hans Christian Wolters och Ute Lindemann, som pekat ut honom avgår.

”Att åtala en anklagad är en sak. Något annat, en otrolig skandal, är det när en åklagare startar en offentlig förtalskampanj innan huvudanförandet inletts”, skriver Brückner enligt Daily Mail.

Ritat en bild till brevet

Tillsammans med brevet har Brückner skickat med en teckning, där åklagarna beställer kriminaltekniska bevis av en restaurangkypare – något som brittiska medier tolkar som en kommentar på faktumet att det inte presenterats någon kriminalteknisk bevisning i fallet.

Christian Brückner har tidigare dömts för flera sexualbrott mot barn och avtjänar nu ett sjuårigt fängelsestraff för en våldtäkt i portugisiska semesterorten Praia da Luz – samma område där ”Maddie” försvann 2007.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.