"Madde har hittat den perfekta semesterstilen som är både avslappnad och snygg", säger Expressens modeexpert Emma Danielsson. Foto: Privat"Madde har hittat den perfekta semesterstilen som är både avslappnad och snygg", säger Expressens modeexpert Emma Danielsson. Foto: Privat
"Madde har hittat den perfekta semesterstilen som är både avslappnad och snygg", säger Expressens modeexpert Emma Danielsson.  Foto: Privat
"Leonore är verkligen sockersöt! I den mönstrade klänningen och den matchande rosetten i håret ser hon ut att vara hämtad ur en klädreklam för barn", säger hon. Foto: Privat"Leonore är verkligen sockersöt! I den mönstrade klänningen och den matchande rosetten i håret ser hon ut att vara hämtad ur en klädreklam för barn", säger hon. Foto: Privat
"Leonore är verkligen sockersöt! I den mönstrade klänningen och den matchande rosetten i håret ser hon ut att vara hämtad ur en klädreklam för barn", säger hon.  Foto: Privat
Prinsessan tillsammans med familjen njuter av semestern på Maldiverna. Foto: PrivatPrinsessan tillsammans med familjen njuter av semestern på Maldiverna. Foto: Privat
Prinsessan tillsammans med familjen njuter av semestern på Maldiverna.  Foto: Privat

Maddes sköna semesterstil

Publicerad

Trots visst klädselkrav sätter prinsessan Madeleine semesterstilen.

Avslappnat är ett av ledorden för hennes strandgarderob – och lillsessan Leonore är inte sämre än mamma.

– Leonore är verkligen sockersöt, säger Expressens modeexpert Emma Danielsson.

Skoförbud råder på lyxresorten där prinsessan Madeleine, Chris O'Neill och barnen Leonore och Nicolas tillbringar sin vintersemester. Men varken det eller den tryckande hettan på Maldiverna hindrar de kungliga resenärerna från att klä sig väl.

– Madde har hittat den perfekta semesterstilen som är både avslappnad och snygg. Hennes skira vita strandtunikor blir extra trendiga med hjälp av färgstarka broderier, säger Expressens modeexpert Emma Danielsson efter att Madeleine delat med sig av privata bilder från paradisön Kunfunadhoo.

Emma Danielsson fortsätter:

– Dessutom matchar hon på ett snyggt sätt med en hatt och ett par klassiska pilotglasögon som alltid har varit en favorit för Madeleine och som aldrig blir omoderna.

"Verkligen sockersöt!"

Men det är inte bara Madeleine som klär sig med klass på semestern. Prinsessan Leonore, som fyller två år om bara en månad, har också visat upp sig i solig succéskrud.

– Leonore är verkligen sockersöt! I den mönstrade klänningen och den matchande rosetten i håret ser hon ut att vara hämtad ur en klädreklam för barn. Den stora hårrosetten har blivit otroligt populär den senaste tiden, mycket tack vare kungabarnen som vi sett bära sådana vid ett flertal tillfällen.

Så sent som i julas visade Madeleine upp två bilder på dottern med rosett i håret. En av bilderna var en julhälsning där Leonore – utöver rosetten – hade på sig sin mammas gamla klänning. Den andra var en födelsedagshälsning till drottning Silvias, på hennes 72-årsdag. På bilden sitter Leonore i knät på mormor Silvia med just en rosett i håret.

Hannes Lundberg Andersson
Hannes Lundberg Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag