Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill har lämnat januarikylan för att koppla av på Maldiverna. Foto: AOP-IBLPrinsessan Madeleine och Chris O'Neill har lämnat januarikylan för att koppla av på Maldiverna. Foto: AOP-IBL
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill har lämnat januarikylan för att koppla av på Maldiverna. Foto: AOP-IBL
Dagarna fördriver familjen med att bygga sandslott på stranden. Foto: AOP-IBLDagarna fördriver familjen med att bygga sandslott på stranden. Foto: AOP-IBL
Dagarna fördriver familjen med att bygga sandslott på stranden. Foto: AOP-IBL
Chris O' Neill tar sig ett dopp i det turkosblå vattnet. Foto: AOP-IBLChris O' Neill tar sig ett dopp i det turkosblå vattnet. Foto: AOP-IBL
Chris O' Neill tar sig ett dopp i det turkosblå vattnet. Foto: AOP-IBL
Madeleine promenerar i vattenbrynet. Foto: AOP-IBLMadeleine promenerar i vattenbrynet. Foto: AOP-IBL
Madeleine promenerar i vattenbrynet. Foto: AOP-IBL
Madeleine och Chris O' Neill har enligt Svensk Damtidning betalat 68 000 kronor per natt. Foto: AOP-IBLMadeleine och Chris O' Neill har enligt Svensk Damtidning betalat 68 000 kronor per natt. Foto: AOP-IBL

Madeleine och Chris O' Neill har enligt Svensk Damtidning betalat 68 000 kronor per natt.

 Foto: AOP-IBL
Under semestern bor familjen på lyxresorten Soneva Fushi som skapades för drygt 20 år sedan av svenska Eva Malmström Shivdasani och maken Sonu. Foto: AOP-IBLUnder semestern bor familjen på lyxresorten Soneva Fushi som skapades för drygt 20 år sedan av svenska Eva Malmström Shivdasani och maken Sonu. Foto: AOP-IBL
Under semestern bor familjen på lyxresorten Soneva Fushi som skapades för drygt 20 år sedan av svenska Eva Malmström Shivdasani och maken Sonu. Foto: AOP-IBL
Lyxvillan i två plan omges av ett trädäck, en mindre pool, som ligger i skugga och en större privat pool mot havet. Till villan hör också en privat del av stranden. Foto: AOP-IBLLyxvillan i två plan omges av ett trädäck, en mindre pool, som ligger i skugga och en större privat pool mot havet. Till villan hör också en privat del av stranden. Foto: AOP-IBL

Lyxvillan i två plan omges av ett trädäck, en mindre pool, som ligger i skugga och en större privat pool mot havet. Till villan hör också en privat del av stranden.

 Foto: AOP-IBL
Paret bor i en av resortens mest exklusiva villor. På markplan finns två sovrum med tillhörande utomhusbadrum, båda med vattenfall. Foto: AOP-IBLParet bor i en av resortens mest exklusiva villor. På markplan finns två sovrum med tillhörande utomhusbadrum, båda med vattenfall. Foto: AOP-IBL
Paret bor i en av resortens mest exklusiva villor. På markplan finns två sovrum med tillhörande utomhusbadrum, båda med vattenfall. Foto: AOP-IBL
På andra våningen finns ytterligare ett sovrum. Villan är även utrustad med gym, kontor, kitchenette, matsal och vardagsrum. Foto: AOP-IBLPå andra våningen finns ytterligare ett sovrum. Villan är även utrustad med gym, kontor, kitchenette, matsal och vardagsrum. Foto: AOP-IBL
På andra våningen finns ytterligare ett sovrum. Villan är även utrustad med gym, kontor, kitchenette, matsal och vardagsrum. Foto: AOP-IBL

Maddes och Chris paradissemester

Publicerad

På en paradisö i Maldiverna semestrar prinsessan Madeleine och Chris O'Neill tillsammans med barnen prinsessan Leonore och prins Nicolas.

Familjen bor i en egen villa med pool, gym och butler på svenskägda resorten Soneva Fushi.

Här njuter de av 30-gradig värme, barfotaliv på kritvita sandstränder och bio under bar himmel.

Enbart villan uppges kosta 68 000 kronor per natt.

Snålblåst och mörker i kalla januari? Inte för prinsessan Madeleine, Chris och barnen.

I förra veckan lämnade familjen ett nollgradigt London tillsammans med en barnflicka för att ladda batterierna i Maldivernas solsken, vilket Svensk Damtidning var först med att rapportera.

Tillbakadraget liv

I vanliga fall lever de ett tillbakadraget liv i en välbärgad del av London dit de flyttade förra året på grund av Chris O'Neills arbete.

När han och Madeleine gifte sig 2013 tackade han nej till en prinstitel för att kunna fortsätta arbeta med sina finansbolag. Han arbetar mycket och har berättat att han "vill komma hem till familjen varje kväll" och inte sitta "ensam på ett hotellrum".

Madeleines fokus ligger i stället på barnen, hon vill ägna all sin tid åt dem, vilket hon berättade om när de medverkade i SVT-programmet "Skavlan".

Under semestern bor familjen på lyxresorten Soneva Fushi som skapades för drygt 20 år sedan av svenska Eva Malmström Shivdasani och maken Sonu. Här erbjuds ett Robinsonliv i lyx efter filosofin "no news, no shoes" ("inga nyheter, inga skor") för den som vill komma bort från en stressig tillvaro. Redan när man går i land uppmanas man att lämna ifrån sig sina skor för att i stället känna sanden mellan tårna.

Många kända gäster

Wifi finns visserligen i de exklusiva villorna, men bara om man ber om det – allt för att garantera mesta möjliga avkoppling.

Till Soneva Fushi tar man sig via flyg till Maldivernas huvudstad Male och sedan vidare med sjöflygplan och båt. Andra kända gäster som har besökt ön är Madonna och Paul McCartney, liksom affärsmannen Richard Branson och furst Albert av Monaco, som båda är personliga vänner till Eva Malmström Shivdasani.

Exklusiv villa

Enligt Svensk Damtidning bor Madeleine och Chris O'Neill i en av resortens mest exklusiva villor, nummer 41. Villan, som har tre sovrum, privat pool och gym, ligger inbäddad i djungelns grönska men med öns bästa snorkling bara ett stenkast bort. Det är också på den här delen av ön som man njuter allra bäst av solnedgången.

Svensk Damtidning uppger att familjen betalar 68 000 kronor per natt för boendet. Men då ingår en egen "Fredag", en butler, efter inspiration från Daniel Defoes roman om Robinson Crusoe. Dessutom äter barn under sex år gratis.

Dagarna fördriver familjen med att bygga sandslott på stranden, bada i havet och ta promenader i vattenbrynet. På kvällarna kan man titta på bio under bar himmel, äta middag i trädtopparna, välja bland 60 smaker av glass, elva typer av kudde, och 500 olika viner, enligt Soneva Fushis hemsida.

Hovets informationschef Margareta Thorgren vill inte kommentera Madeleines och Chris resa.

– Vi kommenterar inte en privat semester, säger hon.

Det är inte första gången som prinsessan Madeleine kärlekssemestrar på Soneva. Hon har tidigare besökt Soneva Gili på Maldiverna, som numera har sålts och har bytt namn, och Soneva Kiri i Thailand. Båda gångerna med exfästmannen Jonas Bergström.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag