Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Maddes och Chris paradissemester

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill har lämnat januarikylan för att koppla av på Maldiverna.
Foto: AOP-IBL
Dagarna fördriver familjen med att bygga sandslott på stranden.
Foto: AOP-IBL
Chris O' Neill tar sig ett dopp i det turkosblå vattnet.
Foto: AOP-IBL
Madeleine promenerar i vattenbrynet.
Foto: AOP-IBL
Madeleine och Chris O' Neill har enligt Svensk Damtidning betalat 68 000 kronor per natt.
Foto: AOP-IBL
Under semestern bor familjen på lyxresorten Soneva Fushi som skapades för drygt 20 år sedan av svenska Eva Malmström Shivdasani och maken Sonu.
Foto: AOP-IBL
Lyxvillan i två plan omges av ett trädäck, en mindre pool, som ligger i skugga och en större privat pool mot havet. Till villan hör också en privat del av stranden.
Foto: AOP-IBL
Paret bor i en av resortens mest exklusiva villor. På markplan finns två sovrum med tillhörande utomhusbadrum, båda med vattenfall.
Foto: AOP-IBL
På andra våningen finns ytterligare ett sovrum. Villan är även utrustad med gym, kontor, kitchenette, matsal och vardagsrum.
Foto: AOP-IBL
1 / 10

På en paradisö i Maldiverna semestrar prinsessan Madeleine och Chris O'Neill tillsammans med barnen prinsessan Leonore och prins Nicolas.

Familjen bor i en egen villa med pool, gym och butler på svenskägda resorten Soneva Fushi.

Här njuter de av 30-gradig värme, barfotaliv på kritvita sandstränder och bio under bar himmel.

Enbart villan uppges kosta 68 000 kronor per natt.

Snålblåst och mörker i kalla januari? Inte för prinsessan Madeleine, Chris och barnen.

I förra veckan lämnade familjen ett nollgradigt London tillsammans med en barnflicka för att ladda batterierna i Maldivernas solsken, vilket Svensk Damtidning var först med att rapportera.

Tillbakadraget liv

I vanliga fall lever de ett tillbakadraget liv i en välbärgad del av London dit de flyttade förra året på grund av Chris O'Neills arbete.

När han och Madeleine gifte sig 2013 tackade han nej till en prinstitel för att kunna fortsätta arbeta med sina finansbolag. Han arbetar mycket och har berättat att han "vill komma hem till familjen varje kväll" och inte sitta "ensam på ett hotellrum".

Madeleines fokus ligger i stället på barnen, hon vill ägna all sin tid åt dem, vilket hon berättade om när de medverkade i SVT-programmet "Skavlan".

Under semestern bor familjen på lyxresorten Soneva Fushi som skapades för drygt 20 år sedan av svenska Eva Malmström Shivdasani och maken Sonu. Här erbjuds ett Robinsonliv i lyx efter filosofin "no news, no shoes" ("inga nyheter, inga skor") för den som vill komma bort från en stressig tillvaro. Redan när man går i land uppmanas man att lämna ifrån sig sina skor för att i stället känna sanden mellan tårna.

Många kända gäster

Wifi finns visserligen i de exklusiva villorna, men bara om man ber om det – allt för att garantera mesta möjliga avkoppling.

Till Soneva Fushi tar man sig via flyg till Maldivernas huvudstad Male och sedan vidare med sjöflygplan och båt. Andra kända gäster som har besökt ön är Madonna och Paul McCartney, liksom affärsmannen Richard Branson och furst Albert av Monaco, som båda är personliga vänner till Eva Malmström Shivdasani.

Exklusiv villa

Enligt Svensk Damtidning bor Madeleine och Chris O'Neill i en av resortens mest exklusiva villor, nummer 41. Villan, som har tre sovrum, privat pool och gym, ligger inbäddad i djungelns grönska men med öns bästa snorkling bara ett stenkast bort. Det är också på den här delen av ön som man njuter allra bäst av solnedgången.

Svensk Damtidning uppger att familjen betalar 68 000 kronor per natt för boendet. Men då ingår en egen "Fredag", en butler, efter inspiration från Daniel Defoes roman om Robinson Crusoe. Dessutom äter barn under sex år gratis.

Dagarna fördriver familjen med att bygga sandslott på stranden, bada i havet och ta promenader i vattenbrynet. På kvällarna kan man titta på bio under bar himmel, äta middag i trädtopparna, välja bland 60 smaker av glass, elva typer av kudde, och 500 olika viner, enligt Soneva Fushis hemsida.

Hovets informationschef Margareta Thorgren vill inte kommentera Madeleines och Chris resa.

– Vi kommenterar inte en privat semester, säger hon.

Det är inte första gången som prinsessan Madeleine kärlekssemestrar på Soneva. Hon har tidigare besökt Soneva Gili på Maldiverna, som numera har sålts och har bytt namn, och Soneva Kiri i Thailand. Båda gångerna med exfästmannen Jonas Bergström.

PARADIS-ANLÄGGNINGEN

Soneva Fushi är ett prisbelönt ekologiskt paradis på ön Kunfunadhoo i Maldiverna. Resorten är den enda på ön. Här finns 65 villor i olika storlekar inbäddade i djungeln men med direkt access till kritvita sandstränder och turkost hav. Ägarna Eva och Sonu Shivdasani lyckades köpa ön i mitten på 1990-talet med kravet att de skulle starta en hotellverksamhet. De gick mot strömmen och bestämde sig för att satsa på hållbar lyx och en avslappnad stämning. Namnet fick bli en blandning av deras förnamn (Sonu + Eva) och fushi som betyder ö på det lokala språket divehi.

SVENSKAN BAKOM LYXRESORTEN

Eva Malmström Shivdasani har kallats ekoturismens drottning. Hon växte upp i Sollentuna utanför Stockholm men tillbringade många somrar på Jäverön i Vänern. På 1980-talet var hon framgångsrik modell och prydde omslagen på modetidningar som Vogue, Elle, Marie Claire och Harpers Bazaar. Hon och maken träffades i mitten av 1980-talet i Monte Carlo. Han kommer från en av Indiens mest förmögna familjer. Hans far Indoo Shivdasani skapade en av Indiens största förmögenheter under 1960- och 70-talen.

VILLAN HAR TVÅ EGNA POOLER

Villa 41. Lyxvilla i två plan med utsikt mot havet. Här kan man följa solen gå ned. I markplan finns två sovrum med tillhörande utomhus-badrum, båda med vattenfall. På andra våningen finns ytterligare ett sovrum. Villan är även utrustad med gym, kontor, kitchenette, matsal och vardagsrum. Den omges av ett trädäck, en mindre pool som ligger i skugga och en större privat pool mot havet. Till villan hör också en privat del av stranden. I priset, Madeleine och Chris O'Neill har enligt Svensk Damtidning betalat 68 000 kronor per natt, ingår även en egen butler. Priserna för en tvåbarnsfamilj varierar annars mellan 14 000 och 271 000 kronor per natt beroende på villatyp och säsong.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.