Tveksamt om Jonas kan försörja sin Madeleine på fotbollsspelandet. Foto: Stefan Söderström, Suvad Mrkonjic
Tveksamt om Jonas kan försörja sin Madeleine på fotbollsspelandet. Foto: Stefan Söderström, Suvad Mrkonjic

Maddes Jonas kung på planen

Publicerad
Här kämpar prinsessan Madeleines pojkvän Jonas Bergström, 27, på fotbollsplanen.
I division sju.
- Han kan inte vara utan fotbollen, den är en del av honom, säger en källa.
Fotbollen har varit viktig under hela Jonas Bergströms uppväxt.
Han började spela som sexåring och sågs som en mycket lovande forward. I tio år spelade han flitigt i flera olika klubbar i Stockholmstrakten.

Satsade på studierna

Men när han var 16 år valde han att lägga av. Studierna på gymnasiet och efter det på juristutbildningen på universitetet lockade mer.
Han har dock inte lagt fotbollsskorna helt på hyllan.
2002 bildade Jonas Bergström och flera av hans vänner klubben Rara Avis BK, som i dag spelar i division sju i Stockholm.
– Jonas kan inte vara utan fotbollen, den är en del av honom. Den dagen han slutar så måste det vara för att han fått något fel på sina ben, säger en källa.
I helgen spelade klubben sin fjärde match för säsongen, mot Norrtulls SK.
Jonas var lite sen till matchen, när han ensam anlände till Stadshagens IP vid Fridhemsplan i centrala Stockholm, i flickvännen Madeleines svarta Lexus.

Blev trött snabbt

Ganska snabbt fick han trötta ben på planen och i en närkamp ramlade han och skrapade upp ena handen. Det stoppade inte Jonas som triggade på sina lagkamrater. ”Kom igen nu”, skrek han högt.
Det hjälpte inte. Laget förlorade sin fjärde raka match. 1–3 blev resultatet och laget drog på sig flera gula kort för fult spel och klagande på domaren.

”Han brukar bara bra”

– Jonas brukar generellt sett vara ganska bra på planen och vill vara med i laget så mycket han bara hinner. Men hans
arbete på advokatbyrån tar mycket tid och det prioriterar han i första hand, säger källan.
Johnny Axelsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag