Madde och Chris ska flytta in i svärmors hus

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Efter födseln av prinsessan Madeleines andra barn går flyttlasset till London.
Foto: Willi Schneider/Rex Shutterstock
Chris och Madde tar då över svärmor Eva O'Neills bostad.
Foto: David Sica
Fastigheten ligger på en exklusiv adress i London.

LONDON-STOCKHOLM. Efter några månader i Sverige: snart går flyttlasset igen för prinsessan Madeleine och Chris O'Neill.

De bosätter sig på en av Londons mest exklusiva adresser, enligt Expressens källor.

Fastigheten - finansierad av Handelsbanken - har precis renoverats färdigt.

Tiden i Sverige blev kort för prinsessan Madeleine, Chris O'Neill och prinsessan Leonore. Efter att ha återvänt till Sverige från New York i vintras bekräftar nu hovet - efter att Aftonbladet först avslöjat Chris flytt - att familjen inom kort bosätter sig i Storbritannien.

Folkbokföringen uppger samtidigt att Chris O'Neill redan lämnat landet officiellt.

Enligt hovet söker Madeleine och Chris nu en bostad i eller runt London. Men enligt Expressens källor står det redan klart att de flyttar till stadsdelen Belgravia. På en av Londons mest exklusiva adresser står ett nyrenoverat flervåningshus just nu tomt. Fastigheten ägs enligt brittiska myndighetsdokument av Chris mor Eva O'Neill. Det framkommer även att det är Svenska Handelsbanken AB som är långivare.

Mamma Eva är ovetande

Eva O'Neill säger sig dock inte veta något om sonen och hans familjs bostadsplaner.

– Jag vet ingenting om när de kommer eller vad de gör. Jag beklagar, jag önskar jag kunde ge dig mer detaljer, säger hon till Expressen.

Är Chris här?

– Nej, tyvärr.

Är han i landet?

– Jag vet inte var han är. Jag beklagar, säger hon.

Expressen har ställt frågan till hovet om Chris O'Neill och prinsessan Madeleine har för avsikt att köpa eller hyra fastigheten av Eva O'Neill och fått svaret att man inte har någon information om detta. I det dokument som Chris O'Neill lämnat in till skattemyndigheten uppger han dock att han ska flytta till en bostad som han själv äger.

Läget för Eva O'Neills fastighet har genom åren varit populärt bland rika och berömda. Flera av bostäderna vid de närliggande gatorna ligger just nu ute till försäljning för motsvarande flera hundra miljoner kronor.

Ska föda i Sverige

Hovets informationschef Margareta Thorgren uppger att Madeleines make aldrig hade för avsikt att bo permanent i Stockholm, trots att hela familjen skrev sig i Hovstallet i början av februari. Flytten dröjer dock några månader, eftersom prinsessan Madeleine först ska föda sitt andra barn i Sverige.

– Familjen har för avsikt att flytta till Storbritannien och Chris har sin huvudsakliga affärsverksamhet i England och han verkar där. Han är där för att förbereda det kommande boendet för familjen. Familjen väntas flytta dit någon gång i höst, säger Thorgren.

Överaskade på lysningen

Chris O'Neill har den senaste tiden missat några kungafamiljens aktiviteter. Han deltog inte vid prins Carl Philips svensexa. Sedan ställde han in sin medverkan på prinsens och Sofia Hellqvists lysningsgudstjänst - för att sedan dyka upp trots allt.

Vill vara med familjen

I går kunde Expressen rapportera att Chris O'Neill inte väntas vara med vid nationaldagsfirandet 6 juni, en av de viktigaste händelserna för kungafamiljen under året. Hovets förklaring till O'Neills frånvaro är delvis flyttförberedelserna.

– Det är många delar men först och främst att han har en affärsverksamhet. Herr Chris O'Neill har ingen högre önskan än att vara med sin familj så mycket som möjligt, säger Margareta Thorgren.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.