Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Madde kommer hem när Leonore ska firas

<p>Prinsessan Madeleine med Chris O'Neill och prinsessan Leonore på Sofias och Carl Philips bröllop. Snart fyller Leonore år och då kommer hela familjen fira i Stockholm.</p>Foto: Tim Rooke/Rex Shutterstock
Även Chris O'Neill kommer till Sverige nu i februari.Foto: Patrik Sterberg/STELLA PICTURES
Kronprinsessan Victoria föder om några veckor sitt andra barn. Något som Madeleine inte vill missa, såklart.Foto: David Sica/STELLA PICTURES

Förra gången missade hon när storasyster fick barn för första gången.

Den här gången tar prinsessan Madeleine det säkra före det osäkra och åker hem till Sverige i god tid inför Victorias nedkomst. Dessutom ska de fira prinsessan Leonore hemma hos mormor Silvia och morfar kungen.

– Ja, prinsessans födelsedag ska firas i Sverige med familjen samlad, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.

Prinsessan Madeleine har hela hösten varit England och London. Hon är mammaledig med prins Nicolas och har valt att tillbringa stor del av sin tid i familjens bostad i London.

Men nu planerar prinsessan Madeleine att tillsammans med dottern Leonore och sonen Nicolas att komma hem inom kort till Sverige.

– Prinsessan har en rad officiella uppdrag hemma i Sverige. Bland annat ett styrelsemöte med World Childhood Foundation på slottet med drottningen, berättar Margareta Thorgren, informationschef på hovet.

Det mötet är på onsdag i nästa vecka och dagen efter har prinsessan Madeleine ytterligare ett officiellt engagemang på slottet.

 

LÄS ÄVEN: Madeleines vädjan om försvunna flyktingbarn

 

Flera orsaker till att Madeleine kommer hem

Men enligt uppgift till Expressen är de två mötena med World Childhood Foundation inte den primära orsaken till att prinsessan Madeleine kommer hem till Sverige. Det är i stället två andra saker:

• Kronprinsessan Victoria ska få barn igen. Förra gången, den 23 februari 2012, när prinsessan Estelle föddes på Karolinska sjukhuset i Stockholm var prinsessan Madeleine i USA. Det tog då exakt en vecka efter att Estelle hade fötts som Madeleine kom hem och träffade prinsessan. Den här gången vill Madeleine vara på plats i Sverige vid en födsel. När hon den 15 juni fick prins Nicolas på Danderyds sjukhus var kronprinsessan Victoria i Riga på jobbuppdrag, men kastade sig hem på första bästa plan mot Sverige.

• Prinsessan Leonores födelsedag nästa lördag. Leonore fyller då två år och mormor Silvia har till Madeleine framfört önskemål om att få fira barnbarnet hemma i Sverige och då Drottningholms slott. I normala fall hade mormor Silvia och morfar kungen valt att åka till London och hälsa på sitt barnbarn, men de vill inte den helgen och framåt lämna Sverige för att Victorias nedkomst kan ske när som helst.

 

LÄS ÄVEN: Här är Maddes fina semesterhälsning

 

Leonores födelsedag ska firas på slottet

Hovets Margareta Thorgren bekräftar Expressens uppgifter att familjen ska samlas nästa helg i Stockholm för att fira prinsessan Leonores tvåårsdag:

– Ja, det stämmer. Familjen ska fira prinsessan i Sverige.

Även Chris O'Neill?

– Ja, Chris O'Neill kommer också till Sverige.

Hovet har hela tiden sagt att kronprinsessan Victoria ska föda i början av mars. Betyder det att prinsessan Madeleine nu stannar kvar i Sverige tills dess?

– Det är ingenting vi har information om, säger Margareta Thorgren.