Prinsessan Madeleine med Chris O'Neill och prinsessan Leonore på Sofias och Carl Philips bröllop. Snart fyller Leonore år och då kommer hela familjen fira i Stockholm. Foto: Tim Rooke/Rex ShutterstockPrinsessan Madeleine med Chris O'Neill och prinsessan Leonore på Sofias och Carl Philips bröllop. Snart fyller Leonore år och då kommer hela familjen fira i Stockholm. Foto: Tim Rooke/Rex Shutterstock

Prinsessan Madeleine med Chris O'Neill och prinsessan Leonore på Sofias och Carl Philips bröllop. Snart fyller Leonore år och då kommer hela familjen fira i Stockholm.

 Foto: Tim Rooke/Rex Shutterstock
Även Chris O'Neill kommer till Sverige nu i februari. Foto: Patrik Sterberg/STELLA PICTURESÄven Chris O'Neill kommer till Sverige nu i februari. Foto: Patrik Sterberg/STELLA PICTURES
Även Chris O'Neill kommer till Sverige nu i februari. Foto: Patrik Sterberg/STELLA PICTURES
Kronprinsessan Victoria föder om några veckor sitt andra barn. Något som Madeleine inte vill missa, såklart. Foto: David Sica/STELLA PICTURESKronprinsessan Victoria föder om några veckor sitt andra barn. Något som Madeleine inte vill missa, såklart. Foto: David Sica/STELLA PICTURES
Kronprinsessan Victoria föder om några veckor sitt andra barn. Något som Madeleine inte vill missa, såklart. Foto: David Sica/STELLA PICTURES

Madde kommer hem när Leonore ska firas

Publicerad

Förra gången missade hon när storasyster fick barn för första gången.

Den här gången tar prinsessan Madeleine det säkra före det osäkra och åker hem till Sverige i god tid inför Victorias nedkomst. Dessutom ska de fira prinsessan Leonore hemma hos mormor Silvia och morfar kungen.

– Ja, prinsessans födelsedag ska firas i Sverige med familjen samlad, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.

Prinsessan Madeleine har hela hösten varit England och London. Hon är mammaledig med prins Nicolas och har valt att tillbringa stor del av sin tid i familjens bostad i London.

Men nu planerar prinsessan Madeleine att tillsammans med dottern Leonore och sonen Nicolas att komma hem inom kort till Sverige.

– Prinsessan har en rad officiella uppdrag hemma i Sverige. Bland annat ett styrelsemöte med World Childhood Foundation på slottet med drottningen, berättar Margareta Thorgren, informationschef på hovet.

Det mötet är på onsdag i nästa vecka och dagen efter har prinsessan Madeleine ytterligare ett officiellt engagemang på slottet.

 

LÄS ÄVEN: Madeleines vädjan om försvunna flyktingbarn

 

Flera orsaker till att Madeleine kommer hem

Men enligt uppgift till Expressen är de två mötena med World Childhood Foundation inte den primära orsaken till att prinsessan Madeleine kommer hem till Sverige. Det är i stället två andra saker:

• Kronprinsessan Victoria ska få barn igen. Förra gången, den 23 februari 2012, när prinsessan Estelle föddes på Karolinska sjukhuset i Stockholm var prinsessan Madeleine i USA. Det tog då exakt en vecka efter att Estelle hade fötts som Madeleine kom hem och träffade prinsessan. Den här gången vill Madeleine vara på plats i Sverige vid en födsel. När hon den 15 juni fick prins Nicolas på Danderyds sjukhus var kronprinsessan Victoria i Riga på jobbuppdrag, men kastade sig hem på första bästa plan mot Sverige.

• Prinsessan Leonores födelsedag nästa lördag. Leonore fyller då två år och mormor Silvia har till Madeleine framfört önskemål om att få fira barnbarnet hemma i Sverige och då Drottningholms slott. I normala fall hade mormor Silvia och morfar kungen valt att åka till London och hälsa på sitt barnbarn, men de vill inte den helgen och framåt lämna Sverige för att Victorias nedkomst kan ske när som helst.

 

LÄS ÄVEN: Här är Maddes fina semesterhälsning

 

Leonores födelsedag ska firas på slottet

Hovets Margareta Thorgren bekräftar Expressens uppgifter att familjen ska samlas nästa helg i Stockholm för att fira prinsessan Leonores tvåårsdag:

– Ja, det stämmer. Familjen ska fira prinsessan i Sverige.

Även Chris O'Neill?

– Ja, Chris O'Neill kommer också till Sverige.

Hovet har hela tiden sagt att kronprinsessan Victoria ska föda i början av mars. Betyder det att prinsessan Madeleine nu stannar kvar i Sverige tills dess?

– Det är ingenting vi har information om, säger Margareta Thorgren.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag