Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Madde firar bröllopet med privat jättefest

Storslagen fest. Här på Grand Hôtel kommer prinsessan Madeleine och blivande maken Chris O'Neill hålla en privat bröllopsfest dagen före vigseln.

Madeleine ska ha en privat bröllopsfest dagen före vigseln i Slottskyrkan.

Prinsessan och blivande maken Chris O'Neill har hyrt hela exklusiva Vinterträdgården inne på Grand Hôtel i centrala Stockholm.

Inbjudna är familjen, släktingar och närmaste vännerna. 19.00 börjar middagen med champagne och stjärnkocken Mathias Dahlgren ska stå vid grytorna.

Men det är stängt för svenska folket.

Kostar 72 000 kr att hyra

YTA På 800 KVADRATMETER

Vinterträdgården är Grand Hôtels största festvåning. Den har en yta på 800 kvadratmeter och det var dåvarande hotelldirektören Wilhelmina Skogh som i början av 1900-talet skapade lokalen. Det fanns då ingen stor festvåning på Grand Hôtel och Skogh ville ha samlingsplats för storslagna fester.

FLERA STORA FESTER

I Vinterträdgården har en rad uppmärksammade fester hållits genom åren, en av de största var vip-festen när MTV hade sin stora Europafest i Stockholm. Vid 02.30 på natten gick Robbie Williams upp på den provisoriska scenen och gjorde en spontankonsert i över en timme.

INGEN PERSONAL

Det kostar 72 000 kronor att hyra Vinterträdgården under en dag, men då ingår inte ens personal. Allt annat tillkommer.

Precis som Expressen tidigare har berättat startar bröllopsfesten redan på nationaldagen den 6 juni med att kungafamiljen och Chris O'Neill samlas på Skansen för tv-sänt firande.

Redan dagen efter, den 7 juni, har Madeleine och Chris O'Neill nu bestämt sig för att ha en privat bröllopsfest. Dagen före vigseln i Slottskyrkan har det blivande äkta paret beslutat sig för att samla familjen, släktingar och närmaste familjen till en storslagen fest.

Madeleine och Chris har hyrt hela Vinterträdgården inne på Grand Hôtel i centrala Stockholm. Det är hotellets absolut mest exklusiva festvåning och den har en yta på hela 800 kvadratmeter och kan ta 650 gäster.

350 gäster

Nu kommer Madeleine och Chris O'Neill inte bjuda in 650 gäster till sin privata middag. Det blir i stället en fest för ungefär 350 personer. Madeleine och Chris har under vintern tittat på flera alternativ för en stor fest dagen före bröllopet, bland annat var Stockholms slott länge ett alternativ.

När O'Neill nyligen var i Sverige var han tillsammans med prinsessan Madeleine och inspekterade lokalerna. De tittade även på festvåningen Royal som ligger i anslutning till Vinterträdgården. Även den festlokalen och festvåningen Royal Terrass har paret hyrt för sitt storslagna kalas. Det finns flera orsaker till varför de har valt Vinterträdgården:

Först och främst för lokalen. Det är en unik plats i Stockholm och miljön är storslagen och det är ett populärt ställe för bröllopsfester.

Stjärnkocken Mathias Dahlgren driver sedan flera år tillbaka sina två restauranger - Mathias Dahlgren, två Michelinstjärnor, och Matbaren, en stjärna i prestigefyllda Michelinguiden, - inne på Grand Hôtel. Madeleine och Chris har vid flera tillfällen varit på besök på hans restauranger och Dahlgren är nu den som ska vara ansvarig för middagen.

I princip alla av Chris influgna gäster vid bröllopet bor på Grand Hôtel. Innan Chris blev tillsammans med prinsessan Madeleine bodde han på Grand Hôtel under sina besök i Stockholm.

Den privata festen dagen före bröllopet är inget som hovet planerar att kommunicera ut och prinsessan Madeleine har gjort klart att detta är festen för vännerna, familjen och släktingarna. Även en rad inbjudna kungligheter ska komma på den privata festen.

SVT ligger sedan länge i förhandlingar om att få sända bröllopet från Slottskyrkan. Festen i Vinterträdgården är dock ingenting som blir aktuellt för en tv-sändning. Det är helt privat och inget Madeleine vill dela med sig till svenska folket. När kronprinsessan Victoria och prins Daniel gifte sig 2010 hade de också en fest dagen före bröllopet. Den var då ute på Drottningholms slott.

Sedan tidigare står det klart att prinsessan Madeleine och Chris ska ha sin bröllopsmiddag den 8 juni på Drottningholms slott.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.