Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Madde & Chris
på ny smekmånad

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Emil Nordin
Foto: Emil Nordin
Foto: Emil Nordin
Foto: Emil Nordin
Foto: Emil Nordin

GSTAAD. Här fortsätter Madde och Chris sin smekmånad i sitt semesterparadis.

Tillsammans med flera av sina närmsta vänner följer de tennisturneringen Suisse Open varvat med shopping och festande.

- Det är förstås en stor ära att ha henne som gäst här, säger Massimo Nava, hovmästare på restaurang Olden som det äkta paret besökte under fredagen.

Prinsessan Madeleine och Chris njuter semestern i fulla drag. Efter återkomsten från den långa bröllopsresan och firandet av kronprinsessan på Victoriadagen fortsätter de nu sin smekmånad.

I helgen följer de Suisse Open, en del av ATP-touren, med flera av de vänner som tidigare i somras var med och firade dem på deras bröllopsfest. Bland spelarna i turneringen finns namn som bland annat Roger Federer och det svenska tennisproffset Johan Brunström.

Besökte Gstaad i januari

Att tillbringa en del av semestern i Gstaad är ett självklart val för prinsessan och hennes make - oavsett årstid. Senast i januari besökte paret byn, som under vinterhalvåret är ett populärt tillhåll bland skidentusiaster med smak för god mat och bekväma hotellanläggningar. Chris O'Neill har starka band till Schweiz sedan tiden på internatskolan St. Gallen, där han bland annat träffade Cedric Notz som kom att bli en av hans närmsta vänner. Cedric var bestman på Madeleines och Chris bröllop och är en av de många vänner som paret umgås med under helgens festligheter i Gstaad.

Tennis i världsklass varvas nu med lugnt strosande på byns shoppinggata och en del festande.

Fest på designerhotell

På torsdagskvällen hölls en stor fest på det extravaganta designerhotellet Alpina som Madeleine och Chris deltog i. Drinkarna flödade i den rosaupplysta festlokalen längst ner i byggnaden på den välbesökta tillställningen.

Under fredagen strosade det nygifta paret runt på shoppinggatan i byn och besökte bland annat Ralph Laurens och Monclers butiker.

"En stor ära"

De slog sig sedan ner på uteserveringen till det genuint schweiziska hotellet Olden på Gstaads huvudgata för att vila benen i skuggan av de solgula markiserna en stund innan det var dags att återgå till shoppingen.

- Det är förstås en stor ära att ha henne som gäst här. Människor tycker om vår restaurang för den är väldigt avslappnad och schweiziskt traditionell, säger Massimo Nava, hovmästare på restaurangen.

Madeleine såg ut att njuta av livet som nygift och höjde gärna vänsterhanden så att diamanterna i den praktfulla vigselringen gnistrade i alpsolen.

Expressen har sökt hovet för en kommentar, men utan resultat.

Maddes och Chris kärlekssommar

8 juni: Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill vigs i Slottskyrkan. Chris ögon tårades när Madeleine skred in i kyrkan i sin specialdesignade Valentino-klänning. Efter kortege genom Stockholm firade paret med stor fest för sina vänner på Drottningholms slott, där bröllopstårtan, skapad av Stefano Catenacci, bestod av över tusen macarons.

10 juni: Madeleine fyller 31 år - och har redan överraskats av Chris med en bröllopsresa till en av ögruppen Seychellernas öar, där också bland andra prins William och Kate har firat sin smekmånad. Madeleine la upp en bild på sin officiella Facebook-sida med texten "njuter av det fridfulla havet".

14 juli: Victoriadagen firas i Borgholm på Öland och kronprinsessan Victoria fyller 36 år. För första gången deltar Chris i arrangemanget på Borgholms IP. Såväl Madeleine och Chris såg ut att njuta av det traditionella arrangemanget.

Fler kändisar i Gstaad

Det är inte bara prinsessan Madeleine och Chris som njuter av att befinna sig i den undanskymda lyxbyn Gstaad.

Redan på 60-talet kunde skådespelerskan Elizabeth Taylor ses i byn, och i dag kan du bland annat frottera dig med celebriteter som Anni-Frid "Frida" Lyngstad från Abba, skådespelaren Roger Moore, Victoria Silvstedt och designern Valentino.

Ungefär 7 000 personer är bofasta i den schweiziska byn. De flesta av de storslagna chalets - som betyder "stuga" på franska - används främst som fritidshus.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.