Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Madadi får fängelse för väskkuppen

Foto: Polisen Stefan Söderström och Lisa Mattisson

Kampsportstjärnan Reza "Mad Dog" Madadi, 35 döms till fängelse efter kuppen mot den exklusiva väskbutiken Bottega Veneta i slutet på maj, då väskor för 1,7 miljoner kronor stals.

Madadi fick fängelse i ett år och sex månader för grov stöld.

Det var tidigt på morgonen den 24 maj som Reza Madadi och hans kumpaner utförde en smash-and-grab-kupp mot den exklusiva väskbutiken Bottega Veneta vid Stureplan i Stockholm.

Vittnen såg hur minst tre personer använde en murbräcka för att slå sönder entrédörren till butiken. Med sig vid kuppen fick männen 70-tal märkesväskor till ett värde av 1,7 miljoner kronor. Den sjätte augusti inleddes rättegången mot Reza Madadi och hans 30-årige kumpan för grov stöld. Båda nekade till brottet och en tredje gärningsman är fortfarande på fri fot.

På fredagen kom domen och både Reza Madadi och hans kumpan dömdes till fängelse i ett år och sex månader för grov stöld.

Greps efter bara en timme

Kuppen var över på bara några minuter och Reza Madadi greps efter bara en timme i Åkersberga efter en intensiv biljakt.

– Vi var uppe i 200 kilometer i timmen, men de misstänkta gärningsmännen lyckades ändå rusa ifrån oss, sade en polis under rättegången.

Dömd för flera brott

Reza Madadi är en av Sveriges mest framgångsrika kampsportare och riskerar nu att bli utesluten ur MMA-förbundet, har hans advokat Ivan Fialdiani tidigare sagt till Expressen. Det kan enligt advokaten också komma att innebära att han inte längre kan tävla på professionell nivå.

Reza Madadi dömdes i början på 2000-talet för flera brott, bland annat efter att ha kommit i bråk med två personer om en parkeringsplats. I april 2012 satt han frihetsberövad i två dygn misstänkt för grovt rån men friades från misstankarna. Madadi var även misstänkt för det uppmärksammade rånet mot värdedepån i Västberga 2009 men friades.

Sedan misstankarna om tillslaget på Stureplan blev kända har Madadi varit avstängd av Svenska MMA-förbundet.

Kommer att överklaga

Reza Madadis advokat Ivan Fialdini tycker att domen är felaktig och kommer att överklaga den.

– Han ska inte fällas överhuvudtaget och dessutom är domen väldigt hård. Tingsrätten har inte tagit hänsyn till de billighetsskäl som finns. Till exempel löper han stor risk att bli utesluten ur MMA-förbundet om domen vinner laga kraft.

Om Madadi utesluts ur MMA-förbundet innebär det en form av yrkesförbud, menar advokaten.

– Om jag har förstått det rätt så innebär det ju att han inte får tävla. Och han blev ju avstängd från förbundet vid blotta misstanken om brott, säger Ivan Fialdini, till Expressen.se.

Domen kommer att överklagas redan under fredagen, uppger advokaten.

– Vi kommer skicka in ett överklagande i dag och så har vi en förhoppning att hovrätten gör en annan bedömning.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.