Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Macron ringer Brigitte ”minst var 90:e minut”

Det här ligger bakom det stordiplomatiska bråket.
President Macron och hans fru Brigitte.
Foto: YOAN VALAT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Brigitte Macron, 68.
Foto: JACQUES WITT/SIPA/SHUTTERSTOCK / JACQUES WITT/SIPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Den franska journalisten Gaël Tchakaloff har varit en nära vän till presidentparet under flera år.
Foto: SYSPEO/SIPA/SHUTTERSTOCK / SYSPEO/SIPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Den franske presidenten Emmanuel Macron, 43, och presidentfrun Brigitte Macron, 68, har en stark och nära relation med varandra.

Såpass nära att presidenten ringer sin fru minst en gång var 90:e minut.

Det avslöjar journalisten Gaël Tchakaloff, 49, i en ny bok om presidentparet, rapporterar Daily Mail.

Den franska journalisten Gaël Tchakaloff har varit en nära vän till presidentparet under flera år. Efter att ha följt paret på nära håll under ett och ett halvt år beslutade hon sig för att skriva ner sina dagliga upplevelser. 

Resultatet blev boken ”Tant Qu'on Est Tous les Deux” (”Så länge vi är tillsammans” på svenska). I boken framställs Brigitte Macron och Emmanuel Macron som en sammansvetsad enhet som knappt gör någonting utan att den andra vet om det, enligt Daily Mail. 

Tchakaloff avslöjar även att presidenten ringer till Brigitte flera gånger varje dag. Enligt henne går det inte mer än 90 minuter innan de hörs vid. Något som fortsätter under hela dagen när de är ifrån varandra.

Brigitte och Emmanuel Macron delar även kalender med varandra, så att de minut för minut vet vad den andra gör. 

Träffades i en skolpjäs

Frankrikes första dam, Brigitte Macron, född Trogneux och president Macrons kärleksrelation har väckt stora rubriker under åren. 

Den då 15-åriga Emmanuel Macron träffade Brigitte när hon var 39 år gammal under en skolpjäs. Hon var då hans franskalärare. 

Endast ett år senare inledde de en romans. 

– Vi tillbringade timmar på telefon. Bit för bit för bröt han ner mitt motstånd på ett sätt som var otroligt - med tålamod, sa Brigitte Macron i en dokumentär för France 3.

Efter att Emmanuel Macron blivit myndig och Brigitte skiljt sig från sin dåvarande man började deras kärlek, som inledningsvis inte togs väl emot från familjerna, att accepteras. År 2007, 13 år efter att de inledde sin relation, gifte de sig. 

Här får president Macron en örfil

Emmanuel Macron attackerad när han träffade väljare i juni.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.