Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

MacKenzie Bezos överöst av dejtingförslag

MacKenzie Bezos blev världens tredje rikaste kvinna efter att skilsmässan från exmaken Jeff Bezos slutfördes i början av juli. Foto: EVAN AGOSTINI / AP TT NYHETSBYRÅN
Miljardärparet var gifta i 25 år. Foto: CLEMENS BILAN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

WASHINGTON DC. MacKenzie Bezos, 49, blev en av världens rikaste kvinnor efter skilsmässan från Amazon-grundaren Jeff Bezos. 

Nu blir hon överöst av dejtingförslag – och flera män ber om hjälp med pengar. 

Skilsmässan mellan MacKenzie Bezos och exmaken Jeff Bezos, 55, slutfördes den 5 juli och satte punkt för deras 25 år långa äktenskap. 

Uppgörelsen innebär att MacKenzie Bezos tilldelas fyra procent av aktierna i Amazon, värderade till drygt 38 miljarder dollar, motsvarande omkring 359 miljarder kronor. 

Hon blir därmed världens tredje rikaste kvinna och blir den 22:a rikaste personen i världen, enligt Bloombergs Billionaires Index. 

Skilsmässan blev därmed också den dyraste som har genomförts i världen. 

Får dejtingförslag på Twitter

Hon skrev själv på Twitter i April att hon var nöjd med att överlåta sina intressen i Washington Post och Blue Origin samt sin rösträtt i Amazon till exmaken:

”Tacksam över att ha slutfört processen med att upplösa mitt äktenskap med Jeff med varandras stöd och alla andra som vänligt har hört av sig. Ser fram emot till nästa fas som föräldrar och vänner”. 

Efter skilsmässan har MacKenzie Bezos blivit överöst av förslag om att gå på dejt med män som skickat inviter på Twitter, skriver International Business Times. 

”Uhmmm har du middagsplaner för ikväll”, skriver en av männen. 

En annan skriver:

”Eftersom min fru hade en affär och lämnade mig… vill du komma och rädda en ensamstående pappa till fyra barn?”

Män frågar efter pengar

Vissa har också bett om ekonomisk hjälp.

”Jag samlar in pengar för att rädda min avlidna mammas hus”, skrev en man och inkluderade en länk till en insamlingssida. 

Exakt hur MacKenzie Bezos kommer att spendera sin förmögenhet är oklart – men hon har redan sagt att hon tänker skänka stora delar av sin förmögenhet till välgörande ändamål genom Giving Pledge, som grundades 2010 av Warren Buffet samt Bill och Melinda Gates. 

Initativet har flera av världens miljardärer som bidragsgivare. 

”Jag har en oproportionerlig summa pengar att dela med mig av. Min inställning till filantropi kommer fortsätta att vara genomtänkt. Det kommer att ta tid, kraft och omtanke”, skrev hon i ett brev i samband med beslutet. 

Köpte lyxlägenhet i New York

Ex-maken Jeff Bezos, som trots skilsmässouppgörelsen fortfarande är världens rikaste man, har dock spenderat delar av sin förmögenhet efter skilsmässan. Enligt flera amerikanska medier köpte han en tre våningars penthouse-våning i New York i juni för motsvarande 750 miljoner kronor. 

Skilsmässan blev känd i januari efter att Jeff Bezos förhållande med den tidigare tv-profilen Lauren Sanchez blev offentlig. 

Enligt People har paret synts tillsammans offentligt allt mer.

– Det finns inga bröllopsplaner. Men de är väldigt lyckliga, säger en källa till People.