Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

M: "Välkomnar om S nu har vaknat upp"

Moderaternas partisekreterare Tomas Tobé. Foto: Anna-Karin Nilsson
Moderaterna ser positivt på civilminister Ardalan Shekarabis utspel om ett eventuellt tiggeriförbud i Sverige. Foto: Cecilia Anderberg

Moderaterna ser positivt på civilminister Ardalan Shekarabis utspel om ett eventuellt tiggeriförbud i Sverige.

– Vi välkomnar om S nu har vaknat upp och är beredda att ta krafttag mot det här allvarliga samhällsproblemet, säger Moderaternas partisekreterare Tomas Tobé.

Civilminister Ardalan Shekarabi, S, förklarade på torsdagen att regeringen överväger ett tiggeriförbud i Sverige. Det är något som oppositionen ser positivt på.

– Moderaterna välkomnar om S har vaknat upp och är beredda att ta krafttag mot ett allvarligt samhällsproblem. Vi har föreslagit att kommuner borde ha möjlighet att införa tiggeriförbud, men det är högst oklart vad regeringen egentligen tycker, säger Tomas Tobé, partisekreterare hos Moderaterna.

Moderaterna ser positivt på civilminister Ardalan Shekarabis utspel om ett eventuellt tiggeriförbud i Sverige. Foto: Cecilia Anderberg

"Liknande M-förslag"

Han menar att det är oklart om Miljöpartiet står bakom utspelet, och även om statsminister Stefan Löfven kan ställa upp på uttalandet från Shekarabi.

– När statsråd uttalar sig är han ju representant för den svenska regeringen. Löfven har tidigare sagt att han är emot lokala tiggeriförbud, säger Tomas Tobé.

Han konstaterar att Moderaterna tidigare lagt fram liknande förslag i riksdagen.

– Socialdemokraterna är varmt välkomna att stödja vårt förslag. Vi tycker att vi borde ha ett nationellt förbjud mot organiserat tiggeri, att vi bör kriminalisera de människor som utnyttjar andra. Vi vill också ge kommunerna möjlighet att förbjuda tiggeri på vissa platser.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!