Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

M-toppen: Vill diskutera Hassan med regeringen

19-årige Hassan har varit misstänkt för 221 brott.
Johan Forssell blev också upprörd när han hörde intervjun med Hassan. ”Det var provocerande att höra att han inte verkar förstå att han gjort andra människor illa. I stället försöker han beskriva sig själv som ett offer, det är patetiskt”, säger M-toppen.Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Justitieminister Morgan Johansson vill inte kommentera reportaget i ”Uppdrag granskning”.Foto: NAINA HELéN JÅMA/TT / TT NYHETSBYRÅN

Sedan 2015 har Hassan varit misstänkt för över 200 brott – och han ångrar dem inte, enligt SVT:s ”Uppdrag granskning”

– Patetiskt och provocerande, säger Moderaternas rättspolitiske talesperson Johan Forssell som nu tänker lyfta hans fall i samtalen med regeringen.

Justitieminister Morgan Johansson vill inte svara på några frågor i nuläget. 

På onsdagskvällen sände ”Uppdrag granskning” reportaget om ungdomsbrottslingen Hassan som fått lägenhet efter lägenhet, betalade med skattepengar

Redan som tolvåring rånade han för första gången – och sedan dess har polisen misstänkt honom för 221 olika brott. 

M-riksdagsledamoten Johan Forssell såg programmet. 

– Första tanken var: Kan det verkligen vara så här illa? Det var provocerande att se hur den här typen av brottslighet kan fortsätta under så lång tid utan att man vidtar kraftiga åtgärder. 

Johan Forssell blev också upprörd när han hörde intervjun med Hassan. 

– Det var provocerande att höra att han inte verkar förstå att han gjort andra människor illa. I stället försöker han beskriva sig själv som ett offer, det är patetiskt, säger M-toppen.

På onsdagskvällen sände ”Uppdrag granskning” reportaget om ungdomsbrottslingen Hassan som fått lägenhet efter lägenhet, betalade med skattepengar. Redan som tolvåring rånade han för första gången – och sedan dess har polisen misstänkt honom för 221 olika brott.Foto: SVT / Uppdrag granskning

M-toppen vill diskutera reportaget med regeringen

– Han är ett bra exempel på varför man måste arbeta på ett helt annat sätt med den här typen av lagöverträdare. 

Johan Forssell tänker nu använda sig av Hassans historia i de fortsatta diskussionerna med regeringen.  

– Det finns redan en majoritet för att förändra detta, att slopa både ungdomsrabatten och mängdrabatten. Men regeringen verkar inte göra någonting. Det är anmärkningsvärt, säger han.  

Justitieminister Morgan Johansson ville på torsdagen inte kommentera reportaget i ”Uppdrag granskning”. 

– Han är tydlig med att allt ligger på bordet i diskussionerna med de andra partierna, men han vill inte förhandla via medierna, säger pressekreteraren Adriana Haxhimustafa.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.