Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

M-toppen: ”Du kan inte vara supermamma och göra toppkarriär”

Anna König Jerlmyr, gruppledare för Moderaterna och finansborgarråd i Stockholm, menar att det är svårt för kvinnor att kombinera rollen som bullmamma med en toppkarriär. Foto: PELLE T NILSSON / SPA

Anna König Jerlmyr, gruppledare för Moderaterna och finansborgarråd i Stockholm, menar att det är svårt för kvinnor att kombinera rollen som bullmamma med en toppkarriär. 

Det säger hon i en intervju med Svenska Dagbladet

– Du kan inte vara både en supermamma och baka bullar och göra toppkarriär, säger Anna König Jerlmyr till tidningen.

Moderaternas gruppledare och finansborgarråd i Stockholm, Anna König Jerlmyr, berättar i en intervju med Svenska Dagbladet att hon tycker att det är svårt för svenska kvinnor att få rollerna som ”supermamma” och karriärist att gå ihop. 

– Personligen är jag för en tredelad föräldraförsäkring. Men för att kunna ha det här uppdraget och samtidigt ha tre barn under tio år måste man ta in massor av hjälp för att få det att gå runt, det hymlar jag inte med, säger hon till tidningen. 

Apropå ”glastaket” – fenomenet som gör att kvinnor får svårt att nå toppen av hierarkierna i karriären – säger Anna König Jerlmyr att rut-avdraget är den jämställdhetspolitiska reform som hon tycker är viktigast för att motarbeta motsättningarna. 

– Jag tror också att man framför allt måste prata om hur livet och karriären ser ut efter att man bildat familj. Vi måste vara medvetna om vad som kan hända för att förhindra det, säger Anna König Jerlmyr till Svenska Dagbladet.