Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

M: Ta bort 1 000 byråkratiska regler

Tomas Tobé, Jessica Polfjärd, Jörgen Warborn och Arba Kokalari under Moderaternas valupptakt inför EU-valet. Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Ulf Kristersson och Tomas Tobé. Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Moderaterna går till val på att ta bort ”1 000 byråkratiska regler” inom EU.

Detta eftersom regelkrångel står i vägen för svensk tillväxt, enligt partiet.

Moderaternas EU-kandidater Tomas Tobé och Jörgen Warborn presenterade på tisdagen ett reformpaket för ”ökad tillväxt och ett mer konkurrenskraftigt Europa”. 

– Det handlar i grunden om frihet, företagsamhet och framtidstro, säger Tomas Tobé.

– Många ser den inre marknaden i Europa som färdigutvecklad. Vi menar att det är helt fel. Ska vi hålla Europa konkurrenskraftigt finns det otroligt mycket mer att göra. Den inre marknaden behöver fördjupas.

Moderaterna: Ta bort byråkratiska regler

Reformpaketet är en del av Moderaternas valmanifest inför EU-valet och innehåller bland annat att man vill ta bort ”1 000 byråkratiska regler” inom EU. 

– Jag träffar många företagare och alla nämner regelkrångel som hindrar deras tillväxt. Kina och USA försvårar svensk konkurrenskraft - men vi själva hindrar den också genom att ha onödigt byråkratiska regler. Vi vill rensa rent, säger Jörgen Warborn.

Moderaterna är också skarpt emot att höja den svenska EU-avgiften, vilket EU menar behövs för att täcka upp för britterna.

– Om britterna lämnar är det rimligt att EU mättar mun efter matsäck. Det är oroväckande att C och L driver på regeringen för en höjning av EU-avgiften på uppemot 15 miljarder. Det är pengar som vi behöver satsa på exempelvis svensk polis, säger Tomas Tobé i Expressen TV.

– C och L måste förklara vilka skattehöjningar eller nedskärningar som väntar för att finansiera den höjda EU-avgiften. Moderaterna kommer att vara en tydlig röst mot regeringen och för svenska folket. Vi kommer värna svenska skattepengar även i Bryssel.