Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

M-profilen älskar bilen: ”Ett skuldbeläggande”

Lars Beckman (M) älskar bilen.
Lorentz Tovatt (MP) gör inte det.

M-profilen Lars Beckman är med i riksdagens bilnätverk och säger att han älskar bilen vi och vill försvara bilanvändandet – mot miljöpartisterna som strider för kollektivtrafiken. 

I kvällens ”Bara Politik” i Expressen TV möts de i en debatt. 

– Jag tycker det finns ett skuldbeläggande. Bor man i innerstan förstår jag att man inte gillar bilen, men bor man på landsbygden behövs den i vardagen, säger Beckman. 

Riksdagsledamoten Lars Beckman är en välkänd moderat profil. Nu går han ut och ryter ifrån mot vad han och de andra inom riksdagens bilnätverk kallar för en ”hetsjakt” mot bilanvändandet.  

Nätverket går under parollen ”Vi älskar bilen” och har meddelat att ”nu får det vara slut på hetsjakten” kring bilförespråkare. 

https://twitter.com/beckmansasikter/status/1105705260142739456

I kvällens ”Bara Politik” möter han den miljöpartistiske riksdagsledamoten Lorentz Tovatt, partiets klimat – och energipolitiske talesperson, som skickat gliringar till nätverket om att det borde ”K-märkas”. 

– Jag tycker det finns ett skuldbeläggande. Bor man i innerstan förstår jag att man inte gillar bilen, men bor man på landsbygden behövs den i vardagen, säger Beckman. 

Detta håller dock inte Tovatt med om, som menar att hans kommentar om K-märkning var en skämtsam formulering för att göra en poäng. 

– Det var en ganska skojigt formulerad tweet, men poängen jag ville göra var att under 1900talet byggdes samhället runt bilen som norm, vilket är helt fine på landet där det behövs, men även i stadsmiljö – och det får vi nu äta upp i efterhand, det hör inte hemma i 2000-talet, säger han och fortsätter: 

– Jag skuldbelägger inte bilister, tvärtom – jag tycker politiken ska bestämma hur stränga vi ska vara mot bilismen, det är tvärtemot vad du tycker är moralism, säger han till Beckman i programmet. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!