Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

M-politikerns utspel: Förhandla med SD

Christian Sonesson (M), kommunalråd Staffanstorp.Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Foto: MATTIAS HELLSTRÖM / SPA

Christian Sonesson tycker att det är dags att Moderaternas partiledning börjar förhandla med Sverigedemokraterna, rapporterar Ekot.  

Kommunalrådet från Staffanstorp var själv med och drev på förhandlingar med SD i sin egen kommun.

– Förhandling betyder ju inte att man från början tycker exakt likadant, säger han i Ekots Lördagsinervju

Att Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna var de enda tre partierna som röstade mot Stefan Löfven anser kommunalrådet Christian Sonesson från Staffanstorp är en förutsättning för att nu påbörja samtal partierna emellan på nationell nivå. 

– Där någonstans måste man börja samtalen, säger Sonesson i Ekots Lördagsintervju

M och SD enats om ritualslakt i Staffanstorp 

När valresultatet blev klart i höstas kom Christian Sonesson fram till att helst styra med Sverigedemokraterna. I Staffanstorp har M och SD enats om ett handlingsprogram där bland annat ett förbud mot ritualslaktat kött i kommunen och skilda badtider för kvinnor och män ingår.

”Behöver inte tycka exakt likadant”

Sonesson anser att partierna tycker lika i sakfrågor och att ett samarbete är något som efterfrågas av de moderata väljarna. Han vill att M-ledaren Ulf Kristersson sätter sig ner vid förhandlingsbordet med Jimmie Åkesson (SD). 

–  Om man sedan kommer överens är en annan sak. Förhandling betyder ju inte att man från början tycker exakt likadant. Och efteråt, antingen kommer man ut och tycker att nu är vi överens i ett antal frågor, eller så är man inte det. Men förrän man prövar vet man inte, säger han i Ekots Lördagsintervju. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.