Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

M-politikern hyllade Åkesson under debatt

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
"Åkesson punkterar helt Löfvens tal", skrev Katarina Brännström (M) på Twitter.
Foto: Henrik Montgomery / Tt / TT NYHETSBYRÅN
Hon hyllade Jimmie Åkessons insats.
Foto: Fredrik Sandberg/Tt / TT NYHETSBYRÅN

Mitt under pågående replikväxling mellan statsministern och Jimmie Åkesson valde den moderata riksdagsledamoten att kommentera SD-ledarens insats i onsdagens partiledardebatt.

"Åkesson punkterar helt Löfvens tal".

Anna Kinberg Batra väljer dock att se partikollegans uttalande som ett ställningstagande mot Stefan Löfven.

Katarina Brännström, M-riksdagsledamot i Kronobergs län utmärkte sig i slutduellen inför valet 2014 när hon skrev på Twitter "Det här med 'svetsaren Löfven' som S påstår sig rösta på. Hur statsmannamässigt känns det?"

Hon raderade sin tweet och förklarade det som en "otrolig missuppfattning".


LÄS MER: Moderatkvinnans hån mot Löfven 


Under årets första partiledardebatt på onsdagen var den Växjöbaserade riksdagsledamoten framme och tog ställning för Jimmie Åkesson i hans ordväxling med statsminister Stefan Löfven.

"Åkesson punkterar helt Löfvens tal om allt var illa i Sverige före valet och nu är allt perfekt!", konstaterade Katarina Brännström.

Sämsta siffrorna sen 2015

Moderaterna tampas med de sämsta opinionssiffrorna sedan 2015. En av förklaringarna till väljartappet som brukar nämnas är att Anna Kinberg Batras parti och politik ska ha rört sig närmare Sverigedemokraterna.

I SVT:s "Aktuellt" kvällen innan debatten i riksdagen förklarade Bodil Sidén, tidigare vice ordföre i Moderata ungdomsförbundet, varför hon lämnade sin post.

– Jag tycker det känns som att man tycker att Sverigedemokratiska väljare är viktigare än moderata idéer.  Sverigedemokraterna skjuter Moderaterna framför sig och man anpassar sig efter deras politik, sa Bodil Sidén till SVT.

Anna Kinberg Batra vill inte diskutera den moderata riksdagskvinnans tweet djupare men konstaterar efter debatten:

– Det finns många som kan vara kritiska mot Stefan Löfven, det borde framförallt fler väljare vara. Men det jag riktar in mig på under debatten är inte debatten på Twitter utan debatten mot statsministern.

Åkesson inte förvånad

SD-ledaren Jimmie Åkesson däremot är inte förvånad över stödet från moderathåll på sociala medier.

– Det finns ju inom Moderaterna ett visst, för att inte säga starkt, missnöje med hur moderata partiledningen hanterade det parlamentariska läget under den här mandatperioden. Vi har gett dem åtskilliga chanser att avsätta Stefan Löfven och till och med kunna bilda regering. Hade jag varit moderat politiker eller väljare hade jag varit oerhört besviken på Anna Kinberg Batra.

När Expressen når Katarina Brännström utvecklar M-riksdagskvinnan sin slutsats om hur "Åkesson punkterade Stefan Löfven".

- "Något håller på att gå sönder i Sverige" sa Löfven innan valet, nu är det nästan paradiset. Det blir märkligt, och det tyckte jag att Åkesson uttryckte väldigt tydligt. Det är kritiken mot Stefan Löfven som är det viktiga, nu råkade det vara Åkesson som sa det, ingen annan.

– Stoppet som har skett i migrationen är vi överens om, vi, Alliansen och regeringen, så det är ingen skillnad. Jag försöker att vara ärlig och rak på min Twitter.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.