Moderaten Bo Frank, kommunalråd i Växjö.
Moderaten Bo Frank, kommunalråd i Växjö.

M-politiker kritiserar partiets flyktingpolitik

Publicerad

Moderaten Bo Frank, kommunalråd i Växjö, har tröttnat på M-ledningens inställning till flyktingfrågan - som han menar ligger långt ifrån verkligheten.

– Flyktingpolitiken i dag har gått fullständigt överstyr, säger Bo Frank till Expressen.

I ett inlägg på Växjömoderaternas hemsida går kommunalrådet Bo Frank till angrepp mot sin egen partiledning. Han har tröttnat på partitopparnas inställning till flyktingfrågan.

"Kan också konstatera att det finns en djup klyfta mellan ledande kommunalpolitiker i partiet och partiledningen i synen på Sveriges flyktingmottagande", skriver han.

"Det finns inget övre tak"

För Expressen utvecklar han sitt resonemang.

– Flyktingpolitiken har gått fullständigt överstyr. Det finns inget övre tak på hur många vi kan ta emot. Regeringen bara talar om att vi kommuner ska sköta det här. Och de skickar inte med en bråkdel av vad det kostar för kommunerna, säger Bo Frank.

Han menar att debatten har kommit att handla om två extrema ståndpunkter.

Vill vara lagom

– Vi är många som känner att det inte går att föra en vettig debatt om flyktingpolitiken. Antingen är man rasist och vill inte ha något flyktingmottagande alls, eller så vill man att Sverige ska ta emot hur många som helst. Det jag saknar är ordet lagom. Vi måste inta positionen lagom i Moderaterna.

Expressen har sökt migrationsminister Tobias Billström och partisekreterare Kent Persson, men ingen av dem har varit tillgängliga för en kommentar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag