I en debattartikel i Hallandsposten skriver den moderata kommun- och regionpolitikern Jerzy Golowkin i sällskap av två lokal- och regionpolitiker för Sverigedemokraterna att det är "skrämmande och odemokratiskt" att Reinfeldt hellre lämnar över makten än förhandlar med SD. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
I en debattartikel i Hallandsposten skriver den moderata kommun- och regionpolitikern Jerzy Golowkin i sällskap av två lokal- och regionpolitiker för Sverigedemokraterna att det är "skrämmande och odemokratiskt" att Reinfeldt hellre lämnar över makten än förhandlar med SD.  Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

M och SD-politiker i attack mot Reinfeldt

Publicerad

En moderat politiker i Halland går ut i hård kritik mot partiledaren Fredrik Reinfeldt tillsammans med två Sverigedemokrater.

Det är i en debattartikel i Hallandsposten som moderata kommun- och regionpolitikern Jerzy Golowkin i sällskap av två lokal- och regionpolitiker för Sverigedemokraterna går till attack. De skriver att det är "skrämmande och odemokratiskt" att Reinfeldt hellre lämnar över makten än förhandlar med SD. I ett annat land skulle en partiledare säkert tvingas avgå för ett sådant uttalande, menar artikelförfattarna.

De anser att det är föraktfullt mot SD:s väljare och att åsiktsfriheten i Sverige är inskränkt.

Michael Svensson, ordförande för Moderaterna i Halland, tycker att det är omdömeslöst av en moderat med förtroendeuppdrag att skriva en sådan debattartikel.
– Det är inte bara sällskapet som är problemet utan att de skriver att Moderaterna skulle vara förblindade av SD-hat – så är det inte. Och vi föraktar inte de som röstar på SD, säger han.
– Att de jämför åsiktsförtrycket i gamla kommunistländer med det svenska klimatet är en fruktansvärd historieförfalskning.
Svensson kommer att prata med Jerzy Golowkin i veckan och fråga hur han ser på framtiden.
– Vill han ha stängda gränser och högre murar får han fundera på vilket parti han ska vara med i – men det är ett ställningstagande som han själv får göra.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag