Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

M och SD-politiker i attack mot Reinfeldt

I en debattartikel i Hallandsposten skriver den moderata kommun- och regionpolitikern Jerzy Golowkin i sällskap av två lokal- och regionpolitiker för Sverigedemokraterna att det är "skrämmande och odemokratiskt" att Reinfeldt hellre lämnar över makten än förhandlar med SD. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

En moderat politiker i Halland går ut i hård kritik mot partiledaren Fredrik Reinfeldt tillsammans med två Sverigedemokrater.

Det är i en debattartikel i Hallandsposten som moderata kommun- och regionpolitikern Jerzy Golowkin i sällskap av två lokal- och regionpolitiker för Sverigedemokraterna går till attack. De skriver att det är "skrämmande och odemokratiskt" att Reinfeldt hellre lämnar över makten än förhandlar med SD. I ett annat land skulle en partiledare säkert tvingas avgå för ett sådant uttalande, menar artikelförfattarna.

De anser att det är föraktfullt mot SD:s väljare och att åsiktsfriheten i Sverige är inskränkt.

Michael Svensson, ordförande för Moderaterna i Halland, tycker att det är omdömeslöst av en moderat med förtroendeuppdrag att skriva en sådan debattartikel.
– Det är inte bara sällskapet som är problemet utan att de skriver att Moderaterna skulle vara förblindade av SD-hat – så är det inte. Och vi föraktar inte de som röstar på SD, säger han.
– Att de jämför åsiktsförtrycket i gamla kommunistländer med det svenska klimatet är en fruktansvärd historieförfalskning.
Svensson kommer att prata med Jerzy Golowkin i veckan och fråga hur han ser på framtiden.
– Vill han ha stängda gränser och högre murar får han fundera på vilket parti han ska vara med i – men det är ett ställningstagande som han själv får göra.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!