Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

M och SD: Nej till asyllag med anhöriginvandring

Senaste avsnittet av Bara Politik.
”I det allvarliga läge vi har är det fel att öppna för mer anhöriginvandring”, säger Maria Malmer Stenergard, ordförande i utskottet och talesperson för Moderaterna i migrationsfrågor.Foto: TT NYHETSBYRÅN / Pär Fredin
Jimmie Åkessons SD är emot förslaget.Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN

En majoritet i socialförsäkringsutskottet säger ja till regeringens förslag om att förlänga den tillfälliga lagen om uppehållstillstånd och därmed också öppna för mer anhöriginvandring.

M och SD vänder sig särskilt emot förslaget om att göra det möjligt för anhöriga till personer som fått uppehållstillstånd enligt den aktuella lagen att komma till Sverige.

– I det allvarliga läge vi har är det fel att öppna för mer anhöriginvandring, säger Maria Malmer Stenergard, ordförande i utskottet och talesperson för Moderaterna i migrationsfrågor.

Hon hänvisar till att Sverige har stora problem att integrera invandrade och att problem som uppstått efter den stora flyktingvågen 2015 långt ifrån är avklarade.

Bakom förslaget står regeringspartierna, Centerpartiet och Liberalerna. Även Kristdemokraterna stödjer regeringens linje om familjeåterförening och att utreda en ny humanitär skyddsgrund, för att särskilt utsatta asylsökande ska kunna få uppehållstillstånd.

Tre nyheter att ha koll på i dag.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.