M: Inte tillräckligt för att nå sina egna mål

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Moderaternas ekonomiskpolitiske talesperson Ulf Kristersson.
Foto: Sven Lindwall
Finansminister Magdalena Andersson (S).
Foto: Gejo Foto, Sweden

Moderaternas ekonomiskpolitiske talesperson Ulf Kristersson reagerar på att regeringen i debattartikeln om jobbsatsning presenterar sina satsningar som investeringar.

– Jag börjar tycka att det är problematiskt att nästan allting numera beskrivs som investeringar. Jag tror att man inte kan ha ett sådant synsätt på ekonomi i längden. Om man spenderar väldigt stora summor så måste man skilja mellan vad som i grund och botten är investeringar som betalar tillbaka sig och vad som är kostnadsökningar, säger han.

Även om satsningarna inte är konkret beskrivna i dagens debattinlägg så anser Kristersson att regeringen inte gör tillräckligt för att nå sitt eget mål om att Sverige ska ha Europas lägsta arbetslöshet.

– De sveper bara förbi det. Häromdagen pratade Magdalena Andersson om 150 000 nya jobb men inte ens det har någon chans att landa i Europas lägsta arbetslöshet. Jag förstår inte hur det ska nås eller om det ens är ett riktigt mål, säger Ulf Kristersson.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.