Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

M-förslag ska minska ungas tv-spelande

Foto: Lisa F. Young

I ett nytt skolförslag vill Moderaterna begränsa skolungdomars tv-spelande.

Men förslaget innebär ingen konkret satsning.

– Vi vill ha ett handslag med alla föräldrar, säger partiets utbildningspolitiska talesperson Tomas Tobé till TV4 Nyheterna.

Tror du att politiker kan minska barns tv-spelande?

På tisdagen utsåg Moderaterna Vänsterpartiet till sin huvudmotståndare i skolfrågan. Vänsterledaren Jonas Sjöstedt fick i dag ett brev med inbjudan till debatter runtom i landet.

Partiet anser helt enkelt att konflikterna med Socialdemokraterna är för få.

I ett nytt åtgärdspaket, som presenterades i TV4 Nyheterna, vill partiet nu erbjuda webbaserad läxhjälp, införa mer fysisk aktivitet i skolan och få bukt med sena ankomster.

Gäller framför allt pojkar

Men framför allt vill man begränsa skolungdomars tv-spelande för att höja skolresultaten. För att lyckas med detta vädjar partiet nu till landets föräldrar.

– Vi vill ha ett handslag med alla föräldrar. Jag tror att vi kommer behöva ha mer av läxläsning och mindre av tv-spel. Särskilt för pojkarna. En tredjedel av pojkarna spelar tv-spel mer än tre timmar varje dag. Det håller inte om vi ska lyfta de svenska skolresultaten, säger Tomas Tobé till TV4.

Partiet menar att spelandet bidrar till de sjunkande skolresultaten

– Vi har ett allvarligt läge nu när det gäller elevernas resultat i skolan och det är väldigt tydligt för mig att vi måste förändra attityden kring detta. Och då måste vi ha föräldrarna med oss, avslutar han.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!