Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

M-anklagelsen: Vänstern kapade stadskarneval

Hampus Magnusson (M) rasar mot att Vänsterpartiet fick så stor plats på Hammarkullekarnevalen.
Foto: JESPER ORRBECK / PRESSBILD
Nooshi Dadgostar bjöds in till att tala på Hammarkullekarnevalen i Göteborg som den enda politikern i år.
Foto: Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN

Vänsterpartiet kapade Hammarkullekarnevalen, anser Göteborgs kommunalråd Hampus Magnusson (M).

Nooshi Dadgostar talade som ensam politiker under karnevalen och funktionärerna hade partiets logga på armen – som den enda loggan i färg.

– Det upplevs som ett vänsterarrangemang rakt av, säger Hampus Magnusson.

I helgen hölls den årliga Hammarkullekarnevalen i Göteborg och nu riktar Göteborgs kommunalråd Hampus Magnusson kritik mot festivalen och menar att den ”kapades” av Vänsterpartiet.

Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar hade bjudits in för att tala på festivalen och hon delade även ut Vänsterpartiet Angereds årliga hederspris.

Vänsterpartiets logga – den enda i färg

Hampus Magnusson vänder sig också mot hur Vänsterpartiets logga varit i färg när andra sponsorers loggor varit i svart. 

Han tycker att det är ”osmakligt”. 

– Här har vi en festival som sponsras av skattepengar och så är det ett partiemblem på tröjan i färg. Alla andra sponsorer står i svart på ryggen. Och den enda politiker som talar är Nooshi Dadgostar som även delar ut ett pris. Så det upplevs ju som ett vänsterarrangemang rakt av och det vänder jag mig emot, säger Hampus Magnusson (M) som säger att flera av hans partikamrater tyckte det kändes olustigt att funktionärerna hade en V-logga på armen.

Håkan Eriksson, ordförande för Vänsterpartiet i Göteborg, säger att partiet har sponsrat festivalen och haft sin logga på funktionärströjorna även tidigare år men att loggan då har sett annorlunda ut. Han ser inget konstigt med Vänsterpartiets involvering i festivalen.

Håkan Eriksson, ordförande för Vänsterpartiet i Göteborg, ser inget konstigt med Vänsterpartiets involvering i festivalen.
Foto: Erik Järvelä / Pressbild
Här syns den omdebatterade t-shirten.
Foto: Hampus Magnusson / Privat

– Att Nooshi huvudtalade i år är inte konstigare än att Moderaternas gruppledare huvudtalade för några år sedan. Vi har även köpt reklamplats som innebär en logga på funktionärernas t-shirt för att vi vill stötta karnevalen och det kan andra också göra, säger Håkan Eriksson som betonar att Vänsterpartiet inte är inblandade i färgsättningen av festivalens t-shirtar.

Hampus Magnusson: ”Skadar förtroendet för Göteborgs stad”

Hampus Magnusson kräver att Göteborgs stad ska göra en genomlysning av sponsringen för karnevalen.

– Detta skadar förtroendet för Göteborgs stad och Västra Götalandsregionen. ”Ska mina skattepengar gå till att lyfta fram Vänsterpartiet?” Jag tror inte alla skattebetalare ställer upp på det, säger Hampus Magnusson som menar att alla partier borde ha ”fått samma erbjudande” om att ha sin logga på funktionärströjorna.

– Moderaterna har ju fått samma propåer som alla andra partier, utom SD, att köpa plats på tröjan eller få plats i området. Det fick ju alla partier, men Moderaterna har ju aldrig köpt plats för de tycker inte det är värt pengarna att synas i det här området, så det är inte konstigt, säger Tony Parath karnevalsgeneral till GP.

Expressen har varit i kontakt med Nooshi Dadgostars presskontakt som meddelar att hon avböjer att kommentera.

Bryter tystnaden efter attacken på Socialdemokraterna

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.